Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) heeft de zorginspectie gevraagd te onderzoeken of een Bulgaarse firma die actief is in de thuiszorg, voldoet aan de vereiste kwalificatiecriteria.

Minister Vandeurzen reageert daarmee op enkele recente mediaberichten over 2 buitenlandse firma's die voltijdse zorg zouden aanbieden bij mensen thuis.

Seniorcare24 huurt in Frame21
Het gaat om Seniorcare24, een Bulgaarse firma met zetel in de Diamantstraat 8/291 in Herentals.  Seniorcare24 huurt een kantoor in Frame21.  Opvallend is dat  Seniorcare24 op haar website een foto van het vooraanzicht van de gebouwen van Frame21 gebruikt, terwijl ze daar slechts een kantoor huurt.

De firma biedt zowel zorg- en bijstandsverlening als huishoudelijke hulp aan. De hulp woont bij de senioren thuis in.  De kostprijs bij Seniorcare24 bedraagt 1.870 euro per maand...

De minister benadrukt dat ze geen verpleegkundige zorg leveren.

Kwalificatievereisten
Wie aan zorg- en bijstandverlening doet, moet aan enkele kwalificatievereisten voldoen. Er is een diplomavereiste.

Ook moet iemand die thuis zorg en bijstand verleent, geregistreerd zijn bij het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid, tenzij hij of zij werkt in een erkende welzijnsvoorziening.

Ook het Agentschap Werk en Sociale Economie heeft een onderzoek bevolen naar onder andere de arbeidsvoorwaarden.

Foto archief.