Het dinsdag failliet verklaarde glasbedrijf OMD Glaswerken (O. Mols-Dom) uit Herentals is overgenomen door Glaswerken Vanheertum, dat deel uitmaakt van de Turnhoutse Groep Versmissen.

15 medewerkers kunnen bij de overnemer aan de slag. De activiteiten worden maandagmorgen heropgestart.

"Het is snel gegaan maar het waren harde en moeilijke onderhandelingen", blikt Steven Wagemans van Glaswerken Vanheertum terug. "We zijn blij dat we de mensen van OMD Glaswerken mogen verwelkomen. Het hele proces is begeleid door de vakbonden en we danken hen voor hun medewerking, zo ook curator Noël Devos."

Glaswerken Vanheertum neemt het handelsfonds over, 15 medewerkers en 5 voertuigen met gereedschappen, waaronder een kraanwagen voor het zware werk.

De gebouwen en machines in Herentals niet. Die zullen door de curator worden verkocht. De activiteiten verhuizen op heel korte termijn volledig naar Turnhout.

Naam OMD Glaswerken glasmontage blijft

Intussen is onder de naam OMD Glaswerken een nieuwe firma opgericht die zich specialiseert in glasmontage voor buitenschrijnwerk, projecten en vitrines. Ze vormt een aanvulling bij Glaswerken Vanheertum, dat vooral actief is in interieurprojecten en waarin pas werd geïnvesteerd zodat er ruimte is om de interieurprojecten van het vergane Mols-Dom mee in te plannen en af te leveren.

"Precies omwille van die complementariteit van de twee ondernemingen hebben we zo hard gevochten om het bedrijf te kunnen overnemen", aldus nog Steven Wagemans.

Het nieuwe OMD Glaswerken vormt een nieuwe en aparte entiteit binnen Groep Versmissen, die verder bestaat uit algemeen bouwbedrijf Huybregts-Reynders, Alucotec (aluminium ramen en deuren), installatiebedrijf Versanico en Glaswerken Vanheertum.

De 15 mensen die overkomen, zijn key personen uit het failliete bedrijf, zowel bedienden als arbeiders. "Voor de klanten blijven zij het aanspreekpunt. Zelfs de telefoonnummers en mailadressen blijven dezelfde", vertelt Steven Wagemans.

Nu maandagochtend 18 juni  om 6 uur worden de activiteiten hernomen.

Er is een eerste werkplanning gemaakt, leveranciers hebben hun goederen vrijgegeven. De twee glasbedrijven binnen Groep Versmissen worden operationeel aangestuurd door Steven Wagemans en Rudy Van de Put, de voormalige algemeen directeur van de Herentalse onderneming die dus ook mee de overstap maakt.

Een stuk Herentalse geschiedenis van 88 jaar verdwijnt dan definitief. (pp-omd)