Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Vanhout Projects krijgt omgevingsvergunning voor project ‘Den Tram’ Heist-op-den-Berg

Den Tram

Na voorlegging van de eerste ontwerpen  aan de gemeente startte een intensieve samenwerking met de bouwdiensten en de Gecoro. Het definitieve ontwerp werd gepresenteerd op een buurtinfomoment in juni 2022 waarna de aanvraag begin augustus 2022 werd ingediend.  De uitwerking van dit woonproject startte reeds in 2019.

Het veelzijdige project bestaat in totaal uit 49 duurzame wooneenheden verdeeld over 22 nieuwbouwappartementen, 19 stapelwoningen en 8 ééngezinswoningen.  Alle appartementen en woningen worden ingeplant rondom een semi-publieke buitenruimte. Elk appartement heeft een eigen, ruim terras. Er werd veel aandacht besteed aan de privacy door de terrassen op een slimme manier te oriënteren.

“Door te spelen met de volumes en door ondergrondse parkings te voorzien, kunnen we in het ontwerp creatief omspringen met de beschikbare ruimte en voldoende groene zones creëren”, aldus Dirk Bastiaensen, directeur bij Vanhout Projects.

In nauw overleg met de gemeente en erfgoed werd beslist om de voorgevels van de 8 bestaande arbeiderswoningen te behouden. Deze geven kleur aan het centrum en krijgen nu dus een nieuwe toekomst als voorgevel voor de 8 karakteristieke nieuwbouwwoningen.                                                                                                                  

Bruisende omgeving

De ligging van ‘Den Tram’ is ideaal, tussen de Oude Gendarmeriestraat, Boudewijnlaan, Kattestraat en Velodroomstraat. Alles bevindt zich op wandel- en fietsafstand van het veelzijdige en compacte centrum: de bakker, de slager, supermarkten, de winkelstraat Bergstraat, het cultuurcentrum Zwaneberg en vele horecazaken.

Tussen cultuur en natuur

Heist-op-den-Berg is de ideale mix tussen een hedendaagse gemeente met een levendig gemeenschapsgebeuren, de rust van meerdere natuurgebieden en heel wat sport- en cultuurmogelijkheden. Naast al deze activiteiten is Heist-op-den-Berg ook een echt wandel- en fietsparadijs. Je woont er dicht bij alles wat je nodig hebt en toch is het mooi omgeven door groen.

Duurzaamheid troef

De nadruk in dit project ligt op duurzaamheid. ‘Den Tram’ maakt overal gebruik van hernieuwbare energiezuinige alternatieven zoals regenwaterrecuperatie, zonnepanelen en individuele warmtepompen. Alle wooneenheden beschikken standaard over vloerverwarming en topkoeling. Deze zorgvuldig gekozen technieken en materialen zorgen voor een E-peil van 20 en béter.

Het project beschikt over een zeer ruime ondergrondse fietsenstalling met 172 plaatsen.

Parkeren gebeurt eveneens ondergronds voor alle woongelegenheden. Bijkomend worden ondergronds 10 parkeerplaatsen voor bezoekers voorzien.

Verder kan er gebruik gemaakt worden van één van de deelwagens die voor het project voorzien zijn.

”Op het vlak van mobiliteit hanteren we het stop-principe: stappen, trappen en openbaar vervoer krijgen voorrang op privévervoer. Dat wordt uit het straatbeeld gehaald en ‘verdwijnt’ naar de ondergrondse parkings. Den Tram beschikt over boven- en ondergrondse fietsenstallingen. Er komen ook een aantal deelauto’s rond de site.” Steven Adams, directeur Vanhout Projects

Vanhout Projects is een projectontwikkelaar uit Geel en dit is reeds hun derde project in Heist-op-den-Berg. Vandaag is het project ‘De Monty’ in uitvoering in de Bergstaat, hier zijn de laatste appartementen te koop. Het project ‘Frans Zand’ in de Frans Coeckelbergstraat met de o.a. de Goed apotheek en het Wijkgezondheidscentrum  werd in 2022 opgeleverd.

Grote interesse

Inmiddels hebben zich reeds een honderdtal mensen geregistreerd om op de hoogte te blijven van het project.  Verdere informatie is beschikbaar via de website www.den-tram.be.

De commerciële voorbereiding is dan ook volop gestart en in april zal de verkoop effectief starten met een lanceringsevent in het CC Zwaneberg.

De start van de werken is voorzien na het bouwverlof 2023 en zal iets meer dan 2 jaar duren.'

Boudewijnlaan, Heist, België

Den Tram

Deel dit artikel