Morgen wordt er voor het tweede jaar op rij 'gebattled' door studenten aan de IT-Factory van Thomas More Kempen. 126 2dejaars studenten nemen deel aan de Trust Digital Hackaton georganiseerd door Thomas More en VanRoey.be. Per twee werken ze een dag lang aan een softwareproject in één van drie categorieën. Elke battle behandelt een erg actueel en technologie gerelateerd thema: Internet of Things, Big Data en Cybersecurity.

Morgen, om 16.30 uur worden de winnaars bekend gemaakt (Thomas More, Kleinhoefstraat 4, 2440 Geel, Aula D006). Wij nodigen u van harte uit. Of als u liever bij de start om 9.00 uur aanwezig bent, dat kan ook.

Om 17.30 uur bezorgen wij u zelf ook een bericht met een foto van de uitreiking.

Wat is een hackaton ?

Tijdens de VanRoey.be hackaton werken 2 studenten/programmeurs nauw samen aan een software project. De gerealiseerde projecten worden beoordeeld op hun originaliteit en uitvoering. Voor VanRoey.be is ook de realiteitstoets belangrijk: hoe bruikbaar is het project in een bedrijfsomgeving? Voor elk winnende studenten voorziet VanRoey.be een Polar Smartwatch.

Structurele samenwerking met onderwijsinstellingen

Jaarlijks ontmoet VanRoey.be heel veel leerkrachten en studenten van verschillende leeftijden en studierichtingen. Via presentaties over ondernemerschap of werken in ICT, stageplaatsen, het aanleveren van materialen, bedrijfsbezoeken, peterschap van mini ondernemingen, de werkgroep onderwijs-ondernemen van Voka ... Dat is een heel bewuste keuze. VanRoey.be wil studenten laten proeven van het bedrijfsleven én meteen zelf ook voeling houden met de studenten.

Dat VanRoey.be met Thomas More samenwerkt mag niet verbazen. Er zijn sterke banden.

Pat Van Roey: "Ik zat zelf bij Thomas More op de schoolbanken zoals ook heel veel van onze medewerkers. Ik ben ervan overtuigd dat dit ons succes mee heeft bepaald. We kunnen stilaan spreken van een structurele samenwerking. Het gedreven en ondernemende ICT team van Thomas More Kempen speelt hierin een belangrijke rol. We zijn vaak te gast bij Thomas More en zij bij ons. We verzorgen onder andere sollicitatietrainingen, we bieden stageplaatsen aan en wanneer de ICT-studenten voor een specialisatiekeuze staan, vertellen onze experts hen wat hun job in de praktijk inhoudt. Het is een bijzonder fijne samenwerking."