Met ondertussen bijna 200 medewerkers werd het hoofdkantoor van VanRoey.be aan de Kempenlaan in Turnhout stilaan ontoereikend.

'Dankzij stevige groei waren de financiële middelen voorhanden en het duurzame karakter in CEO Pat Van Roey zag een kans. De start van een nieuw project: Kempus.

Een state-of the-art, EPC-negatief kantoorgebouw dat mensen en organisaties moet samenbrengen in een omgeving die – tot in de kleinste details – duurzaamheid vertegenwoordigt.

Nieuw icoon in Turnhout

Anderhalf jaar geleden begon VanRoey.be te bouwen aan een nieuw hoofdstuk: Kempus aan de Kempenlaan.

'Een nieuw icoon voor de stad Turnhout met 8 niveaus aan high-tech kantoorruimte. Kempus wordt een open campus die innovatie en ondernemerschap aanmoedigt. Het knap staaltje architectuur naast het oude gebouw, werd gerealiseerd door een bouwteam bestaande uit lokale firma's.'

Verankering in de Kempen

'VanRoey.be is uitgegroeid tot een belangrijke Belgische ICT speler. Een natuurlijke reflex zou dan zijn om richting Antwerpen of Brussel te verhuizen. Daar doet VanRoey.be niet aan mee.

Zij verankeren zich verder in de Kempen. Pat Van Roey: "Met dit slimme kantoorgebouw willen we de meest aantrekkelijke post-covid werkplek van België aanbieden. De groene omgeving en gunstige ligging in het hart van de Kempen spelen hier zeker een factor in."

Aandacht voor mens en milieu

'De ICT-sector is bijzonder uitdagend om medewerkers te vinden. Er is extreem veel vraag en weinig aanbod. De juiste profielen aantrekken en ze vooral behouden is de boodschap.

VanRoey.be was reeds een officieel erkend 'Great Place To Work', maar collega's kunnen er meer dan ooit vanuit gaan dat ze gesoigneerd worden. Zo is het gebouw voorzien van geothermie (aardwarmte), wat voor een aangename en constante temperatuur zal zorgen. In de kantoorruimtes, maar ook in de ecologische zwemvijver naast het gebouw.

Ook het oude gebouw kreeg een enorme energie-upgrade en profiteert mee van de installatie. Op de bovenverdieping komt er een circulair bedrijfsrestaurant, 'Roeftop'. Chef-kok Kris Weygers zal er zowel medewerkers als klanten en bezoekers verrassen met gerechten op basis van biologische groenten uit lokale productie.

En daar de meeste collega's veelal een zittende functie uitoefenen, voorziet VanRoey.be voor iedere werknemer een in hoogte verstelbare standing desk en zijn er douches voor collega's die houden van een sportieve middagpauze.

Op dinsdag 21 juni wordt het gebouw aan Kempenlaan 2 Turnhout officieel ingehuldigd. Later die week (donderdag 23 juni) volgt er nog een bijkomend event waar klanten en leveranciers de mogelijkheid krijgen deze 'Office of the Future' voor het eerst te bewonderen.'