Op zaterdag 17 mei wordt tijdens de opendeurdag van Campus De Vesten in Herentals het splinternieuwe offroadparcours van de school op spectaculaire wijze ingehuldigd. Drie leden van het Vans BMX-team en enkele toppers van het Seventrails BMX-parcours in Lichtaart zullen die dag demonstraties geven op het nieuwe parcours. Meervoudig Belgisch kampioen Greg Van Tulder (foto) uit Grobbendonk, topper Sven Grieten en het nieuwe wonderkind Bram De Laat zullen tijdens hun demonstraties ook het publiek hierbij betrekken.

Bezoekers aan de opendeurdag kunnen bovendien zelf het nieuwe parcours uittesten. Het offroadparcours strekt zich uit over de terreinen van Campus De Vesten en loopt van de praktijklokalen van de school via het bos naar de speelplaats. Het is er in de eerste plaats gekomen om tegemoet te komen aan de vraag van de leerlingen die kozen voor de optie wielrennen.

Zij zullen het parcours kunnen gebruiken voor hun specifieke trainingen, zoals fietsvaardigheidstraining, stabilisatie, cyclocross, enz. Binnenkort wordt het parcours echter nog uitgebreid voor atletiek en wordt er een Fit-O-Meter aangelegd, zodat alle leerlingen van de campus er gebruik van kunnen maken, zowel tijdens de lessen LO als tijdens de middagsport.

De opendeurdag vindt plaats op 17 mei, van 13u tot 17u, aan de Augustijnenlaan 31 en 32.