Woensdagavond wordt in Geel op de campus van Thomas More|KU Leuven een nieuw initiatief, met name de "Nocturne van het Varken", boven het doopvont gehouden. Het is de bedoeling om hier een jaarlijks wederkerende Geelse manifestatie van te maken, waarbij varkenshouders en voorlichters uit de sector uitgenodigd gaan worden.

Deelname aan deze nocturne is volledig gratis, meer zelfs de aanwezigen zullen gratis een natje en een hapje aangeboden krijgen om zo op een laagdrempelige manier ook aan netwerking te doen.

Jos Van Thielen KUL-docent Faculteit Industriële Ingenieurswetenschappen | Technologiecampus Geel: 'Naar aanleiding van de afronding van het onderzoeksproject "Onderzoek naar aanpassingen van het management of verrijkingselementen ter voorkoming van staartbijten en kannibalisme bij varkens", uitgevoerd door de onderzoeksgroepen Dier&Welzijn (Thomas More|KU Leuven campus Geel) en Huisdierengenetica (KU Leuven), is dit jaar geopteerd voor het thema verrijking of afleidingsmaterialen.

Het doel van deze avondmanifestatie bestaat erin om varkenshouders bij elkaar te brengen en op een vrij informele en een vlot toegankelijke manier te informeren omtrent dit thema. Dit zal gebeuren door middel van korte presentaties en demonstraties.'