Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Varkenskoppenveiling tijdens Toontje in Bel brengt recordbedrag op

Toontje Geel Bel

De jaarlijkse Sint-Antoniusviering van de Geelse parochie Bel was een groot succes. Het Belse feest voor ‘Toontje’ startte met een misviering in een overvolle kerk. Na de dierenwijding ging het feest verder in de parochiezaal.

Daar werden in oude Belgische franken varkenskoppen en andere vleeswaren geveild ten voordele van de Belse dorpswerking en het goede doel. Deze veiling brak dit jaar alle records! KWB Bel kocht een vleespakket voor 130 euro waarvan de opbrengst volledig naar vzw ‘Boven de Wolken’ gaat.

De versierde varkenskop die tijdens de misviering was gewijd, werd voor 100 euro geveild aan het Zeuntcomité. Dé hoofdvogel, of beter ‘varken’, was voor burgemeester Vera Celis. In Bel is het de gewoonte dat de burgemeester de andere aanwezigen op de veiling uitdaagt om de zogenaamde ‘worst van de burgemeester’ te kopen. Na een spannende biedingsronde kon de burgemeester de felbegeerde worst bemachtigen. Ze tastte hiervoor diep en gul in de portefeuille en legde 32.000 Belgische franken, omgerekend 800 euro, op tafel.

In totaal bracht de veiling meer dan 2.500 euro op, een record in de geschiedenis van het Toontjesfeest.   Foto's Janna Lefevere.

Toontje Geel Bel

Toontje Geel Bel

Toontje Geel Bel

Toontje Geel Bel

Toontje Geel Bel

Toontje Geel Bel

Toontje Geel Bel

Deel dit artikel