U bent hier

VB Herentals lanceert solidariteitscampagne: 'Een hart voor onze mensen'

Herentals | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen
27.11.2021 - 01.40u
Door: Herman Gezelle

Het Vlaams Belang lanceert dit najaar een solidariteitscampagne: 'Een hart voor onze mensen'.  "De komende weken wordt over heel Vlaanderen een grootscheepse soepverkoop georganiseerd", zegt afdelingsvoorzitter en Vlaams parlementslid Els Sterckx uit Herentals.

"De opbrengst wordt integraal geschonken aan het goede doel". Ook Vlaams Belang Herentals wil mee aan die kar trekken en schenkt €200 aan deze actie.

Eén op tien Vlamingen leeft met een inkomen onder de Europese armoedegrens. "Dit komt neer op maar liefst 610.000 Vlamingen in armoede, een beschamend cijfer voor een welvarende regio als Vlaanderen", aldus Els Sterkcx.

"Onverwachte gebeurtenissen die iedereen kunnen overkomen, zoals jobverlies of een arbeidsongeval, leiden niet zelden tot hardnekkige armoede. Onze partij pleit voor een beleid op maat van onze mensen, om iedereen die heeft meegewerkt aan een welvarend Vlaanderen een menswaardig bestaan te garanderen."

Ook door de stijgende energiefactuur worden meer en meer gezinnen deze winter in de energiearmoede geduwd. In een maand tijd steeg de jaarfactuur voor gas gemiddeld met 750 euro en die voor elektriciteit met 230 euro. "Dit is onaanvaardbaar. Het Vlaams Belang wil daarom al langer dan vandaag een verlaging van het btw-tarief van 21% naar 6%", luidt het nog.

Het Vlaams Belang zal de komende drie weken met de parlementsleden en honderden vrijwilligers meer dan zestig markten bezoeken, waaronder dus ook in Herentals.

Voor de prijs van twee euro krijgen de marktgangers een tas soep met bijhorende button. De inkomsten hiervan gaan naar vzw Huizen van Vlaamse Solidariteit. Met deze campagne zetten we onze sociale boodschap om in daden. We wachten niet op de Wetstraat, maar gaan mensen zelf helpen - in de Dorpstraat.' (pp)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto