U bent hier

VC-doelman Olieslagers moet 3 keer zijn handschoenen vuil maken op Immer Voort : 0-8

Neteland
04.08.2013 - 07.19u
Door: Peter Caers

Immer Voort was geen partij in de eerste wedstrijd voor de Beker van Antwerpen. VC Herentals combineerde vlot en scoorde vlot. Het werd 0-8.

De bezoekende doelman moest drie keer zijn handschoenen vuil maken.

Baeten en De Swert schoten ook nog op de paal.

Doelpuntenmakers: Vlaeymans, De Swert, Vlaeymans, Van Doninck, Van de Kerckhof, Niels Mariën, Baeten en Vlaeymans.

Volgende week zaterdag staat in het kader van de Beker van Antwerpen de wedstrijd VC Herentals-SKS Herentals op het programma.

Verslag Jos Flamand / VC / N  :

Het moet gezegd: bij onze eerste opdracht in de Beker van Antwerpen is de thuisploeg er niet echt in geslaagd om ons partij te geven. Als we het goed gevolgd hebben heeft doelman Steven Olieslagers hooguit driemaal zijn handschoenen moeten vuil maken. Maar spijts het constante eenrichtingsvoetbal lieten onze spelers zich niet betrappen op een vorm van nonchalance of overmoed. Zij bleven 90minuten lang de combinaties opzoeken en de concentratie vasthouden. Chapeau enerzijds, begrijpelijk anderzijds want aan de rand van het speelveld stonden nogal wat spelers die vroeg of laat ook hun opwachting willen/zullen maken. De trainer overtuigen is in dit stadium van de voorbereiding cruciaal...

Wie op dat vlak ontegensprekelijk zijn visitekaartje afgegeven heeft is Sam Vlaeymans. Constant aanwezig in de wedstrijd, beweeglijk, meestal balvast en vooral succesvol in de afwerking met drie doelpunten. Steffe Baeten lukte een doelpunt en mikte op de buitenkant van de paal. Birger De Swert deed hetzelfde, al mikte hij binnenkant paal, maar de bal wou niet over de doellijn. Even later waagde hij zijn kans van op ruim 25 meter en zijn grondscherend schot - rot van effect - ging mooi onder de duikende doelman door. De andere doelpunten waren voor Jelle Van Doninck, Jeroen van de Kerkhof en Niels Mariën.  Opdracht dus meer dan volbracht.

Volgende zaterdag wacht ons opnieuw een vierde provincialer met de komst van stadsgenoot SKS Herentals. We hebben een licht vermoeden dat er dan wel iets meer sfeer op en rond het terrein zal zijn.

Merkwaardige anekdotes die we u niet willen onthouden: in de eerste helft werd Ben Thys van Immer Voort zwaar aan de enkel geraakt. De scheidsrechter vorderde onze Jos Janssens op om hem te verzorgen...  In de tweede helft verzwikte Kenneth Sterckx zijn voet. Geen nood, want de thuisploeg had intussen een verzorger gevonden. Komt die man met zijn waterzakje aangelopen en vraagt: wat moet ik doen? Tja...

VC Herentals speelde met: Olieslagers, Van Doninck, Vervoort, De Swert (68' Dillen), Vlaeymans, Van Bouwel (46' Van Grieken), Van der Schraelen, Baeten, Mariën, Van de Weyer (68' Raeymackers), van de Kerkhof.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto