U bent hier

VC Heist Delhaize Herenthout 'Back on track' met 12 op 12 na galamatch tegen Bepavoc

Heist op den Berg | Herenthout | Neteland
13.03.2018 - 17.32u
Door: Mark Jaspers

In een onvervalste topper keek het voorlopig tweede geklasseerde VC Heist Delhaize Herenthout het goed presterende Bepavoc in de ogen. Bepavoc mag zich op de borst kloppen want het verbaast vriend en vijand met een mooie derde plaats, met slechts 2 punten minder dan VCHH.

Voor beide teams een unieke gelegenheid om een gouden zaak te doen in het klassement. De winnaar nestelt zich steviger in de top terwijl de feeling hiermee voor de tegenpartij verloren dreigt te gaan.

Onder het toeziend oog van Nore Noyens, die volgend seizoen terugkeert naar VCHH na een jaar in eerste divisie te hebben gespeeld, namen haar oude teamgenoten alvast de beste start met 8-3.

Bepavoc naderde op korte tijd tot 11-10,wat coach Staf Torfs noopte tot het nemen van een time-out. Deze onderbreking rendeerde want VCHH nam opnieuw afstand to 10-14 en leidde bij de tweede rustpauze met 16-14.

Enkele strakke opslagen van setter Shani Heylen en een magistrale aanval van kapitein Hanne Danis bezorgden de thuisploeg bij 24-20 setbal, die direct werd omgezet in setwinst.

De tweede set, opnieuw met twee gedreven teams aan het werk, startte gelijkopgaand, maar dit keer met de bezoeksters op een lichte voorsprong bij de eerste break. 7-8 en de thuisploeg op achtervolgen aangewezen.

Bepavoc hield de voorsprong vast en VCHH keek bij de volgende rustpauze tegen een 14-16 achterstand aan. De dames van Herenthout reageerden geprikkeld toen enkele opeenvolgende beslissingen door de spelleider in hun nadeel werden gegeven, maar toonden grinta en beten zich vast in het spel. Deze houding resulteerden in een gelijkstand bij 21-21, waardoor ze de scheve situatie hadden rechtgezet.

VCHH kon echter niet voorkomen dat Bepavoc bij 23-24 een eerste setbal versierde, maar sterk defensief werk van het ganse team voorkwam erger. In money-time thuisspeelsters er in om Bepavoc onder druk te zetten en kraakten de bezoeksters waardoor deze de set opnieuw richting VCHH zagen gaan met 26-24. 2-0 voor Heist Delhaize Herenthout en aangeslagen bezoeksters was het gevolg.

Ondanks de mentale klap, toonde Bepavoc dat het geen katje was om zonder handschoenen aan te pakken, en namen ze bij de derde set het heft in handen met 1-3. Herenthout hield echter gelijke tred, en nam bij 8-7 stand de leiding over.

Zware opslagdruk van de Limburgers zorgde voor een 9-11 score waarbij VCHH opnieuw een time-out nam en het volgende punt wist te veroveren. Het spel bleef over en weer golven, maar sloopwerk van hoekspeelsters Sofie Peeters en vooral Hanne Danis, zorgde er voor dat de kloof beperkt bleef bij 15-16.

Bepavoc haalde eveneens de hamer boven en ging stevig door tot 18-24. VCHH vood nog wel weerwerk, maar kon niet voorkomen dat deze set verdiend naar de bezoeksters ging met 20-25.

Dat VC heist Delhaize Herenthout een ploeg is die zich niet laat kisten, bleek in de aanvang van het vierde bedrijf. VCHH trok resoluut de kaart van de aanval, en dit met resultaat.

Na enkele lange rallys prijkte de 10-5 op het scorebord. Deze vijfpuntenkloof bleef behouden, mede dppr de gedrevenheid van de thuisploeg en enkele sterke aanvallen van Tine Van Den Bosch. Bij een 20-11 stand, bereikt door sterk serveerwerk van Herenthout, brak de veer totaal bij de bezoeksters, die zich met 25-13 naar de slachtbank zagen geleid.

De 3-1 overwinning van de in zijn geheel uitmuntend spelende thuisploeg, was de vierde overwinning op rij waardoor VCHH als enige ploeg uit de (sub)top een perfecte 12 op 12 kon voorleggen.

Hierdoor nestelen de dames uit Herenthout zich steviger in de top van het klassement en laten ze Bepavoc nu 5 punten achter zich. VHL, dat makkelijk afstand nam van Kasterlee en met 1 wedstrijd minder gespeeld een comfortabele voorsprong van 4 punten op VCHH telt, blijft ongenaakbaar op kop. Lizzards Lubbeek telt met 2 wedstrijden minder 2 punten achterstand op VCHH.

Deze drie teams scheiden zich langzaam af van het peleton achtervolgers, terwijl onderaan Jaraco As in puntennood verkeert en stilaan op een wonder moet hopen om een verlengd verblijf in tweede divisie te bekomen.

Voor de top 3 worden het alleszins nog enkele spannende weken met enkele onderlinge confrontaties zoals VCHH - VHL en Lizzards- VHL in het verschiet.

Stand in 2é divisie A:

Volley Haasrode Leuven 38 ptn uit 17 wedstrijden
VC Heist Delhaize Herenthout 34 ptn uit 18 wedstrijden
Lizzards Lubbeek 30 ptn uit 16 wedstrijden
Bepavoc Beringen 29 ptn uit 18 wedstrijden
Arvoc Arendonk 28 ptn uit 17 wedstrijden

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto