Tegen het zwakke broertje uit de reeks, DV Fraikin Hasselt, kon en mocht VC Heist Delhaize Herenthout in principe geen puntenverlies lijden, maar het cliché zegt dat de makkelijke wedstrijden dikwijls verkeerd ingeschat worden.

Met snedige opslagen wist de thuisploeg de Herenthoutse defensie onder druk te zetten en konden zij lange tijd de voet naast de Kempische dames te houden. Een 6 – 7 score deed alvast vermoeden dat VCHH het niet onder de markt zou hebben om de overwinning te behalen.

Deze wake-up call zette VCHH er toe aan om het spel over te nemen en vlotjes over de tegenstanders te gaan met 6 – 12 en het jonge thuisteam met de neus op de feiten te drukken.

Hasselt, op dit moment in het spel receptioneel ondermaats, onderging de wet van de sterkste en moest in deze spelfase de punten op het bord krijgen door weinige eigen fouten van VC Heist Delhaize Herenthout.

Met duidelijke 13 – 25 cijfers ging het jeugdige Hasselt kopje onder.

De tweede set startte nagenoeg gelijkaardig aan de voorgaande. Hasselt greep de spreekwoordelijke koe direct bij de hoorns en serveerde zich een weg naar de welverdiende 7 – 4 voorsprong.

Met de daaropvolgende 15 – 8 greep trainer Staf Torfs in met een time-out en een dubbelle wissel, maar de volgende 2 punten gingen evenzeer naar de thuisploeg.

Herenthout krikte het spelpeil opnieuw op door beter blokwerk te verrichten en zette het verdedigende compartiment van Hasselt onder druk en met 17 – 13 vertoonden zich de eerste barsten in het pantser van het gedreven Hasselt.

Met opslagfouten over en weer en de 21 – 17 op het bord, moest het team uit Herenthout vol aan de bak om aanspraak te kunnen maken op eventuele setwinst. VCHH naderde tot op 22 – 21, wat Hasselt het spel deed breken door een time-out, maar zonder succes. De 22 – 22 gelijkstand stond op het scorebord.

In moneytime ging de Hasseltse libero onderuit, en Herenthout kon de set koeltjes afmaken met 22 – 25.

Set drie hielden de beide teams elkaar perfect in balans tot 9 – 9, waarna VCHH stroef lopend spel zag afgestraft worden met 11 – 9. Er waren twee eigen fouten nodig van de thuisploeg om terug langszij te raken.

De drie eigen fouten van VCHH deden de vorige teniet, en Herenthout maakte het hierdoor zichzelf moeilijk, maar Hasselt kon de druk niet aanhouden en zag de bezoeksters terug overnemen bij 14 – 16. Voor korte tijd althans, want sterke opslagen van de thuisploeg leverden een ontnuchterende 19 – 16 voorsprong op.

Herenthout, weerom op achtervolgen aangewezen, herpakte zich en stelde met 20 – 20 terug gelijk. In de slotfase bleef de stand gelijk tot 25 – 25, maar uiteindelijk brak dan toch de veer bij Hasselt en won VC Heist Delhaize Herenthout het pleit met 25 – 27.

De drie punten die, zo kunnen we gerust stellen, zuur verdiend waren en bloed, zweet en tranen kostten, gingen echter mee richting Kempen waardoor VCHH zijn stand in het klassement kon behouden.

Volgende wedstrijd van VCHH gaat door op zaterdag 23 februari in sporthal 't Kapelleke te Herenthout om 17h00 tegen VC Zoersel. Vorig keer bleek deze tegenstander een maatje te groot en werd er met 1 – 3 verloren. Aan de dames om dit keer beter te doen.