In de eerste wedstrijd van de terugronde kreeg VC Heist Delhaize Herenthout de Waalse tegenhanger Gembloux over de vloer.

De wedstrijd kon gerust als een zespunter worden bekeken. De tegenstander telde in de stand van tweede nationale B welgeteld één punt meer dan VCHH, waardoor de winnaar van de wedstrijd uitstekende zaken zou doen in het klassement.

Gembloux stroopte in de eerste wedstrijd van het seizoen thuis VCHH het vel over de oren. In die wedstrijd gingen de stoeters zwaar onderuit met 3- 1 nadat ze de eerste set met de vingers in de neus hadden veroverd.

Trainer Staf Torfs, die na het afscheid van Jolien Wittock terug de fakkel overnam, wist al vast dat deze partij geen cadeau zou worden.

De rommelige studiefase bracht niet meteen het beste spel naar boven van beide teams. In het spelbegin bleef de score gelijk opgaan tot 5 – 5, maar het was een mager beestje dat op het veld werd tentoon gesteld.

VCHH nam met 6 – 8 een eerste time-out en kon de achterstand op eigen rekening schrijven door het hoge aantal aan foutieve of slechte opslagen en/of aanvallen. Met de daaropvolgende 8 – 14 en een tweede time-out bleef VC Heist Delhaize Herenthout echter in hetzelfde bedje ziek.

Gembloux, met de 14 – 19 op het bord, zag dat de tijd begon te dringen voor de Herenthoutse dames die krampachtig bleven acteren en opeens zelfs tegen de 14 – 22 aankeken.

De eerste set ging dan ook logischerwijze met 18 – 25 naar de minst slecht spelende ploeg, de Waalse bezoeksters.

Coach Staf Torfs greep doortastend in en zette enkele andere pionnen op het veld voor de tweede set. Het spelpeil ging omhoog langs beide zijden, maar het waren de bezoeksters die met 6 – 8 het heft in handen, identiek aan de vorige set.

Bij 8 – 11 nam VCHH opnieuw een time-out, iets waar de vier voorafgaande opslagmissers van het fanionteam zeker niet vreemd aan was. Herenthout bleef hardnekkig tegen dezelfde steen trappen maar beperkte toch enigszins de schade bij 11 – 15.

Iets later was de kloof zelfs virtueel gedicht met 16 -17.
Gembloux echter beperkte in tegenstelling tot de thuisploeg de eigen foutenlast. Hierdoor konden zij opnieuw uitlopen tot 20 – 22 en tekenden de eerste onheilswolken zich af boven 't Kappelleke.

Herenhout lukte echter de aansluiting met 22 – 22 en nu was het de beurt aan de bezoeksters om het ritme uit de wedstrijd te halen met een time-out. Dit kon echter niet voorkomen dat VC Heist Delhaize Herenthout hun eerste setbal direct konden verzilveren en met 25 – 22 ook de setstanden terug egaliseerden met 1 – 1.

De derde set ontwaakte VCHH blijkbaar eindelijk uit de winterslaap en alhoewel de 6 – 8 meer dan verdiend was, was de kloof toch niet geruststellend te noemen. Dit keer beperkten de stoeters wél de eigen foutenlast en liepen ze zo verder uit tot 14 – 8.

De genomen time-out van Gembloux was geen onverdeeld succes aangezien de bezoeksters niet uit de omknelling van VCHH losraakten en moesten toezien hoe de strop werd aangetrokken met 21 – 10. Het einde van de set met zware 25 – 12 cijfers gaf Herenthout voordeel in sets met 2 – 1 maar gaf de bezoeksters tevens een morele slag te verwerken.

De vitale vierde set begon gunstig voor Herenthout dat met 5 – 1 de leiding nam. Een nu vrijwel foutloos acterende thuisploeg overpowerde de bezoeksters die met 9 – 2 tegen een gapende kloof aankeken.

Bij de 14 – 4 maakte het Waalse schip zwaar slagzij en bleken de bezoeksters niet meer bij machte terug een vuist te maken en zich stilaan neer te leggen bij de overmacht van VCHH.

Gembloux zette de zwanenzang in en met 19 – 9 en de daaropvolgende 24 – 12 stonden zij met de rug tegen de muur. Herenthout haalde uiteindelijk de trekker over met 25 – 17 en hield verdiend de drie punten in eigen huis.

Met deze score wippen de dames van VCHH in de stand over Gembloux en parkeren ze zich nu op een veilige 7e plaats in het klassement.'   Foto Eric Peeters/NNieuws.