VCHH moest voor de vierde keer op een verplaatsing af te werken onder de taalgrens. Met Waremme troffen zij op papier de zwaarste Waalse tegenstander welke ondertussen ook al de scalp van Riemst en Tongeren had veroverd.

'Met 7 – 5 liet Waremme al dadelijk in hun kaarten kijken en was al snel duidelijk dat de wedstrijd niet zomaar zou gewonnen worden door eender welke partij.

De stevige opslagdruk van de thuisploeg zorgde voor een kleine kloof met 9 – 6 maar VCHH knokte zich terug in de wedstrijd en nam het initiatief over met 9 – 10.

Een time-out en een wissel van de Waalse coach rendeerden niet want Waremme zag de Kempenaars verder uitlopen tot 12 – 15. Na een ace van Emma Raeymaekers nam de thuisploeg toevlucht tot de tweede time-out, maar de Stoeters namen ook de volgende 5 punten voor hun rekening. Met 14 – 22 zag het er rooskleurig uit voor VC Heist Delhaize Herenthout.

Beide teams boden een aangenaam spel en Waremme klauwde zich naar een 18 – 23, het teken voor coach Jolien Wittock om zelf ook een time-out te nemen. Bij 19 – 24 werd de eerste setbal nog in het net geserveerd, maar dat bleek slechts uitstel van executie.

VCHH trok de eerste set bij 20 - 25 meer dan verdiend naar zich toe met attractief en secuur spel.

Waremme was echter duidelijk niet aangeslagen door dit setverlies en nam de beginfase van de volgende set voor zijn rekening met 6 – 2 cijfers.

Het sein voor de bezoeksters om in te grijpen met een time-out en setter Shani Heylen in te brengen. Herenthout ging echter door een kleine dip en zag de thuisploeg uitlopen tot 13 – 7.

Stevige opslagen van Lindsey Vercammen en dito aanvallen van Joke Van Doninck brachten VCHH opnieuw in het spel met 13 – 11 maar het was weerom Waremme die met 16 – 11 voorlopig aan het langste eind trok.

De tweede time-out die door Herenthout werd genomen zorgde er voor dat de volgende twee punten op eigen rekening konden geschreven worden. Waremme loste de greep op het spel echter niet en bij 20 – 15 werden de opties schaars voor VCHH.

Uiteindelijk was het de thuisploeg die het hoofd het koelste kon houden en zich een weg baande naar 23 – 16 en aansluitende setwinst met 25 – 17.

Set drie ging Waremme op het elan door met 4 – 2 maar VCHH lag opnieuw langszij met 5 – 5. Prima opslagen van de Herenthoutse kapitein Sofie Peeters zorgden voor 6 – 9 en vernieuwde zuurstof bij de bezoeksters.

Een welgenomen time-out zorgde echter dat Waremme de volgende punten veroverde en met 10 – 9 opnieuw de leiding overnam. De oranje dames toonden echter hun mentale weerbaarheid en met 10 – 12 speelden zij haasje over.

Hierop serveerde een fel kampende tegenpartij zich echter naar een 14 – 12 en was het de beurt aan VC Heist Delhaize Herenthout om toevlucht te zoeken tot een time-out. VCHH kreunde echter onder de zware opslagdruk en zag Waremme uitlopen tot 19 – 15.

Met een 22 – 16 kraakte het bezoekende schip in al zijn voegen, maar weerom slaagden de Herenthoutse troepen zich uit de wurggreep van de tegenstand los te maken en te milderen tot 22 – 20.

Bij een cruciale fase op 23 – 22 beging de spelleidster, tot dan toe secuur fluitend, echter een monumentale fout door een bal verkeerd te beoordelen waardoor de verdiende aansluittreffer omgezet werd in setbal voor de thuisploeg.

VCHH was even de kluts kwijt en de tweede setbal bracht Waremme op 25 – 23 setwinst. De bezoeksters bleven opgezadeld met een wrange nasmaak van dit toch min of meer onverdiende setverlies.

De daaropvolgende set reageerde Herenthout als door een wesp gestoken en grepen ze de thuisploeg met 0 – 5 direct bij de keel. Een eerste time-out van de Waalse tegenhangsters resulteerde uiteindelijk in een 4 – 8 score.

Met 6 – 11 hield de kloof echter stand maar een ace van de tegenstanders en een eigen fout brachten Waremme met 8 – 11 opnieuw in het zog van de Kempense dames die het ritme probeerden te breken met een time-out.

De volgende punten gingen echter opnieuw naar een ontketend Waremme dat met 12 – 11 opnieuw de leiding overnam.

Hierop volgde een stevig staaltje van onsportiviteit van de thuisaanhang die bij elke baltoets van Herenthoutse zijde de oranje dames uitjoelden, wat er zeker niet vreemd aan was dat zij in deze spelfase het onderspit moesten delven met 17 – 13, dit ondanks protest van de Herenthoutse kapitein bij de scheids over dit wansmakelijke vertoon.

Het thuispubliek kroop onder de huid van de Kempenaars die met 21 – 14 de bui zagen hangen en ondanks hun tegenstand de thuisploeg met 25 – 18 het pleit zagen beslechten en de drie punten in eigen huis hielden en VCHH met een stevige kater opzadelden.

Vrijdag 22 oktober om 20h45 geeft VCHH voor de eerste keer op eigen veld in 't Kappelleke partij tegen Datavoc Tongeren in kader van de Belgische beker.

Zaterdag 23 oktober volgt dan de eerste thuiswedstrijd voor de competitie in een derby tegen Geel.

We hopen voor een talrijke opkomst van een sportief publiek in deze eerste thuiswedstrijden na bijna anderhalf jaar stilstand in wat toch als een uitzonderlijke periode kan beschouwd worden en duimen uiteraard voor een goede prestatie én bijhorend resultaat van VC Heist Delhaize Herenthout.'