Net voor het afsluiten van de transferperiode kreeg Yves Minu bij Capellen te horen dat ze, gezien het aantrekken van twee nieuwe aanvallers, niet langer op zijn diensten rekenden.

Meteen stond Yves voor schut, want veel te laat om nog een andere club te vinden.

“Ik doorliep de jeugdreeksen bij Berchem, Beerschot en Antwerp en speelde de laatste twee jaren bij Capellen. Omdat ik plots zonder ploeg viel bekwam ik van Berlaar en Merksem dat ik bij hen mocht komen trainen.

Even zag het er naar uit dat ik bij Merksplas terecht zou kunnen, maar de trainer zag, mede door hun goede resultaten, niet meteen een noodzaak om een bijkomende speler in huis te halen. Dan werd ik vorige vrijdag door Dirk Dierckx uitgenodigd voor een gesprek, zaterdag zaten we opnieuw rond de tafel en zondag heb ik getekend.

Als ik goed ingelicht ben zal ik binnen veertien dagen effectief opgesteld kunnen worden. Intussen leerde ik toch al enkele mensen van het bestuur kennen en dinsdagavond nam ik voor het eerst deel aan de training. De contacten met de trainers en de spelers zijn heel vlot verlopen. Ze gaven me alleszins de indruk dat ik welkom ben.

Uit mijn Antwerpperiode ken ik Robin Baert en Wesley Back. Dat helpt ook natuurlijk. Voor mij is het echter belangrijk dat ik weer uitzicht krijg op het spelen van wedstrijden. Want enkel en alleen trainen is niet echt aangenaam.

Yves Minu is een 23-jarige aanvaller. Hij woont nog thuis in Schoten en is verkoper bij Matrassen en Boxsprings Concord in Schoten. Ik moet altijd werken tot 18 uur, legt hij verder uit, maar nu probeer ik de dinsdagen en donderdagen te ruilen met een collega, zodat ik geen trainingen moet missen of te laat op de trainingen zou aankomen. Ik wil de kans die Herentals mij biedt alleszins met twee handen grijpen om mij te bewijzen.
 
Yves Minu wordt Yves Minou uitgesproken.