VC Herentals kende een moeilijke wedstrijd tegen de buren uit Olen. Verbert scoorde op de 23' het enige doelpunt. VC Herentals wou wel meer, maar dat zat er niet in.

In de 2e helft maakte Van Brantegem zijn wederoptreden. Hij kreeg 2 kleine kansen maar het bleef 1-0.

Eddy Hendrickx (Henco) deed de perfecte aftrap voor VC. 1-0. Bingo.

Extra verslag Kurt & Wendy Van Leemput / VC/  Nnieuws :

VC Herentals had na de knappe zes op zes tegen Nijlen en Vorselaar er alle zin in om ook de derby tegen AC Olen winnend af te sluiten.  In de heenronde wist AC Olen de punten thuis te houden dankzij een collectieve off day van Herentals.  Voor dit duel kon de thuisploeg geen beroep doen op Van Grieken (knie) en Slechten (verrekking).  Van Brantegem nam voor het eerst opnieuw plaats op de bank.

Het werd al snel duidelijk dat de weersomstandigheden een goede pot voetbal niet zouden toelaten.  De snijdende wind en het zware veld door de vele neerslag waren mee de oorzaak dat het maar liefst tot de 24e minuut duurde vooraleer er enig gevaar te noteren viel.

Die eerste kans leverde wel meteen een doelpunt op toen  Van Doninck vanop rechts een perfecte voorzet afleverde tot bij Verbert die met het hoofd zijn doelpuntentotaal tot achttien stuks wist aan te dikken.  Enkele minuten later kreeg Thomas Wouters een geel karton onder de neus wat hem tegen Kasterlee een schorsingsdag opleverd.

Herentals leek gelanceerd en knutselde een leuke actie in elkaar via Dufraing die Adriaenssen op de rechterflank bediende, Robin kon de bal scherp voor doel brengen maar doelman Pïeters was het snelst op de bal.  Even voorbij het halfuur gaf Luyckx de perfecte assist aan Verbert maar Jonas trapte de kans van kortbij over doel.

Vlak na de pauze kon opnieuw Verbert de wedstrijd in onze ogen de wedstrijd definitief beslissen maar de bal kaatste te ver van de voet waardoor de kans in rook opging, ook Van Genechten kende in de herneming geen succes.  Onze topscorer was luttele minuten later opnieuw dicht bij succes maar zijn poging ging millemeters over de dwarsligger.

De wedstrijd verwaterde nadien al snel en de toeschouwers konden alleen maar hopen dat de scheidsrechter zo vlug mogelijk voor het einde floot.  Om de volgende en meteen ook laatste kans te noteren was het meteen afwachten tot enkele minuten voor affluiten wanneer Adriaenssen de ingevallen Van Brantegem in het straatje stuurde, Nathan schakelde mooi zijn verdediger uit maar verkoos dan breed te leggen ipv. voor eigen succes te gaan.

Gelukkig voor iedereen aanwezig besloot de scheidsrechter tijdig een einde te maken aan deze wedstrijd.   Deze match verdiende absoluut geen schoonheidsprijs,  maar de 3 punten kunnen alvast veel leed verzachten.  Ook zonder goed te spelen blijven de punten thuis en uiteindelijk draait het in de eindafrekening allemaal om de punten.  Volgende week zaterdag wacht met een uitwedstrijd in Kasterlee opnieuw een aartsmoeilijke opdracht.  Supporters op post !

Supportersclub rood-wit overhandigde na de wedstrijd, zoals beloofd, de opbrengst van de jeneverbar tegen Nijlen aan voorzitter Tony De Busser.  Deze bracht het mooie 300 euro.  Langs deze weg wilde de supportersclub hun steentje bijdragen voor de recente inbraak op de terreinen van VC Herentals waar voor ongeveer 15.000 euro schade werd toegebracht.

VC Herentals speelde met:  De Booij Niel;  Van Doninck Jelle; Verwimp Stef;  Wouters Thomas;  Luyckx Lars;  Adriaenssen Robin;  Verbert Jonas;  Van Der Schraelen Thomas;  Heylen Gerd;  Van Genechten Steven; Dufraing Kevin.
Bank:  Maes Jens;  Van Brantegem Nathan;  Van De Weyer Dries;  Van Peer Nick.
Vervangingen:  67e  Van Genechten Steven door Van Brantegem Nathan;  72e  Wouters Thomas door Van Peer Nick.
Gele kaarten:  Wouters Thomas

Doelpunt:  24e  Verbert Jonas 1 - 0.