In een spannende 2e helft besliste een knappe actie van Steffe Baeten over de einduitslag, 1-0 (67'). Er viel voor beide teams 1 rode kaart.

Antonia kreeg in de eerste helft al na 2' een prima kans maar De Wachter kopte een open kans open.  Van der Schraelen antwoordde met een schot over het doel.  Net voor de pauze raakte Ken Van Bouwel geblesseerd.

Na de pauze dreigde Antonia maar doelman Olieslagers redde twee keer.
Steffe Baeten maakte de 1-0 na een sterke collectieve aanval. Hij glipte door de bezoekende defensie en schoot onder de doelman binnen. Bruynseels kreeg enkele minuten later een prima kans op de 2-0 maar zijn bal bleef steken onder de bezoekende doelman.

Bij de bezoekers werd een verdediger uitgesloten en de daaropvolgende vrijschop werd door Slechten tegen de kruising getrapt.

Wouters zag nog tegen een tweede gele kaart aan en kreeg onverwacht bij de thuisploeg een overdreven rode kaart.  Even later ontsnapte de bezoekende doelman aan eenzelfde tweede gele en dus rode kaart.

Uiteindelijk won VC Herentals verdiend de 3 punten.

Extra verslag Kurt & Wendy Van Leemput / Nnieuws :

De heenwedstrijd in Antonia lag nog vers in het geheugen.  Herentals speelde in Zoersel zonder complexen en verdiende de 3 punten maar keerde puntenloos huiswaarts.

Tijd voor eerherstel dus, niet om Antonia uit de titelrace te halen maar wel om de broodnodige punten te behalen in de strijd om het behoud.  Herentals kon opnieuw rekenen op Wouters maar zag met Van Peer opnieuw een verdediger geschorst toekijken.

Antonia, qua gestalte duidelijk in het overwicht , zorgde voor het eerste gevaar via een kopbal van De Wachter en een schot van Vanachteren die door Olieslagers onschadelijk werd gemaakt.  Het eerste gevaar van de thuisploeg noteerden we na een kwartier spelen met een poging van Baert die vanuit een schuine hoek op Kempenaers besloot.

Herentals knokte zich meer en meer in de wedstrijd maar de kansen waren schaars langs beide kanten.  Van Bouwel probeerde het tot twee keer toe maar het vizier van Ken stond nog niet op scherp.  Aan de overzijde ging een poging van De Pooter in het zijnet.

De bezoekers vernamen bij de rust dat titelconcurrent Zwarte Leeuw in het krijt stond bij Kaart.  Rood-wit kon dus een aanvallend Antonia verwachten in de tweede helft en die voorspelling kwam in de eerste vijf minuten na de herneming ook uit.

Eerst krulde De Pooter de bal buitenkant voet nog nipt naast en een minuut later moest Olieslagers alweer paraat staan.  Herentals herstelde opnieuw het evenwicht en kreeg de beste kans van de wedstrijd via Slechten die na een schitterende combinatie oog in oog met de bezoekende goalie niet kon afwerken.

Antonia reageerde via Vanlooveren die vrij kon inschieten maar Olieslagers gaf geen krimp.  Rood-wit klom dan toch op voorsprong via een snedige combinatie door het centrum van Antonia met Baeten als koele afwerker, 1-0 voor VCH.

Niet veel later kon Bruynseels de voorsprong bijna verdubbelen maar oog in oog met Kempanaers neutraliseerde deze laatste de kans. Een kwartier voor tijd dreigde de wedstrijd te ontsieren met een rood karton voor Corluy , doelman Kempenaers kreeg geel voor protest.  Slechten krulde de vrije trap pal op de kruising.

Vijf minuten later moest ook Herentals met tien verder na een belachelijke tweede gele kaart voor Wouters.  In de laatste vijf minuten werden nog 3 gele kaarten getrokken in een overigens faire wedstrijd.

Gelukkig veranderde aan de stand niets meer zodat Herentals een erg deugddoende zege pakt tegen het nummer twee in de stand Antonia.

Volgende week wacht met Branddonk alweer een aartsmoeilijke wedstrijd.  Gelukkig kan VC  opnieuw rekenen op Van Peer maar ook nu een geschorste, nl. Wouters, bovendien moest Van Bouwel tijdens de rust naar de kant met een verrekking.

VCH speelde met:  Olieslagers Steven;  De Swert Birger;  Van Doninck Jelle;  Marien Robin;  Wouters Thomas;  Baert Robin;  Van Bouwel Ken;  Bruynseels Miguel;  Van Der Schraelen Thomas;  Baeten Steffe;  Van De Weyer Dries
Bank:  Dams Pieter;  Raeymaeckers Kai;  Slechten Jochen;  Van Genechten Steven
Vervangingen:   45e  Slechten Jochen voor Van Bouwel Ken.
Gele kaarten:  Marien Robin (2e) ;  Slechten Jochen (2e);  Van Doninck Jelle (1e)
Rode kaarten:  Wouters Thomas (2x geel)
Doelpunten:   67e  Baeten Steffe   1 - 0.