De voorbereidingen voor de topwedstrijd VC Herentals-Beerschot/Wilrijk zijn volop bezig. Afgelopen week was er nog een werkoverleg tussen beide clubs en de ordediensten om de wedstrijd op zondag 2 maart in goede banen te kunnen leiden.

Volgens pr-man Dirk Dierckx is de organisatie van de wedstrijd een godsgeschenk. Dirk Dierckx: "Stiekem dromen we er natuurlijk van om samen met Beerschot/Wilrijk te kunnen promoveren."

Beide besturen hebben één doel: er één groot voetbalfeest van te maken. Dat wil zeggen dat er o.a. geen voorbehoud is tegen supporters van de bezoekers. Het stadion van VC Herentals kan 4.500 toeschouwers ontvangen.

Ooit speelde KFC Herentals in tweede nationale nog voor eenzelfde aantal toeschouwers een wedstrijd tegen KFC Antwerp en ook die organisatie verliep feilloos.

Gescheiden parkings

Er zijn gescheiden parkings, rechts voor de inkom is de parking voor de deelnemers aan het restaurant. Links voor de inkom op het evenementenplein is er de parking voor de supportersbussen van Beerschot/Wilrijk. Die bussen worden opgewacht aan de afrit van de E313 en onder escorte naar het voetbalstadion gebracht. De bezoekende supporters kunnen enkel de wedstrijd bijwonen met een combi-ticket.

Beerschot/Wilrijk staat zelf in voor de verkoop van de tickets zodat het uitgesloten is dat er Antwerpsupporters zich onder het publiek van de bezoekers kunnen mengen. De thuissupporters parkeren op de weg naast het stadion. Die weg wordt die dag éénrichtingsstraat. Beerschot/Wilrijk krijgt in eerste instantie 2.000 tickets. Wanneer Beerschot/Wilrijk die wedstrijd kampioen kan spelen in eerste provinciale dan krijgt de club er nog 1.000 bij. Voor de thuisploeg liggen er ook 1.000 tickets klaar. D

De tickets worden half februari in voorverkoop aangeboden en kosten 10 euro voor een staanplaats en 12 euro voor een genummerde tribuneplaats. De hoofdinkom is voor de supporters van Beerschot/Wilrijk, voor de thuissupporters is er een inkom aan de zijkant.

Binnen het stadion worden de supportersclubs van elkaar gescheiden met nadars. Er zijn aparte eet- en drankstandjes. Het secretariaat van de club staat ter beschikking van de ordediensten. VC Herentals huurt bij Beerschot/Wilrijk 20 stewards. VC Herentals zelf zet meer dan 40 vrijwilligers in.

Restaurant

De belangstelling voor het restaurant voor de wedstrijd vanuit het bedrijsleven is groot. Van de in een eerste fase 300 beschikbare zitjes in het restaurant zijn er al 230 aan de man gebracht. Zijn die 300 volzet, dan wordt er een restauranttent bijgeplaatst. Info over het restaurant en andere commerciële acties krijg je bij Dirk Dierckx, commercieel verantwoordelijke bij VC Herentals via de website van www.vcherentals.be  of commercieel@vcherentals.be