U bent hier

VC Herentals - Bilzerse Waltwilder 0-1 : roodwit pas in blessuretijd ten onder

Herentals
03.12.2017 - 18.05u
Door: Herman Gezelle

Roodwit ging pas in de slotminuten ten onder na een sterke partij tegen de tweede geklasseerde Bilzerse Waltwilder. Een own-goal van Thomassen deed in de 91' het stadion dreunen (0-1).  Een fikse klap voor de thuisaanhang, een feest voor de meegereisde Limburgers. 

De wedstrijd dobberde de eerste helft op en neer zonder veel kansen, de beide teams waren blijkbaar bang om te verliezen. VC speelde de tweede helft meer aanvallend. Davy Voorspoels werd tweemaal neergetrokken binnen de 16, maar ref Theuwissen zag er geen graten in.  Geen penalty, geen kaarten.  Het bleef 0-1.

'Dit is heel zuur'

'Dit is heel zuur', reageert een teleurgestelde VC-coach Jef Durfraing. 'De jongens hebben de hele week hard gewerkt. Je staat bij zo'n opdoffer in de slotminuut machteloos na een toch goede wedstrijd tegen de 2e geklasseerde.  Volgende week wacht de verplaatsing naar Wellen, ook weer een Limburgse kanjer.  We moeten ons nu erover zetten'.

DOELPUNT: 91' Thomassen (owngoal) 0-1.

GELE KAARTEN: 18' De Swert, 55' Theunissen, 90' Bellens.

Jan Deckers pr-VC : 'Het wil maar niet lukken tegen Limburgse ploegen. De wedstrijd tegen Bilzerse Waltwilder leek lang op een scoreloos gelijkspel te gaan uitdraaien. Tot Tomassen in de allerlaatste minuut ongelukkig zijn eigen doelman verschalkte.

De angst om te verliezen was bij beide teams groter dan de wil om te winnen. Veel passes lateraal, achterwaarts, of naar de doelmannen. Het begin was nochtans beloftevol. Doelman Claes, ver uit zijn strafschopgebied, duwde de bal in de voeten van Voorspoels, Davy trapte de lange lob voorlangs.

Bilzen had in die aanvangsperiode wel het meeste balbezit, maar echt diepgang kregen zij niet in hun spel. Halfweg de eerste helft ontsnapte Appermont en mocht op Vervoort afgaan.

Bellens haalde hem terug en ontzette. Aan de overzijde kopte Vandebroeck een voorzet over. Even voor het half uur was er dan nog eens een grote kans voor de bezoekers, maar Schoubs trapte de bal hoog over, bovendien stond hij buitenspel. 5 minuten voor de pauze ging een venijnige Limburgse vrije trap naast. De laatste actie kwam op naam van De Swert.

Zijn trap met een vreemde curve, viel achter de deklat.
De 2e helft was geanimeerder, maar kwalitatief zeker niet hoogstaand. De Swert pegelde nog eens naar doel, Claes moest in hoekschop werken.

Even voor het uur waren de bezoekers gevaarlijk, maar de aanval werd onderbroken wegens alweer buitenspel. Aan de overzijde kreeg Vandebroeck de bal tot bij Voorspoels, Dave trapte met rechts een metertje naast. Bij de volgende thuisaanval kopte De Swertde bal in de handen van Claes.

Ook een schot van Bruyninckx vond net niet de juiste richting. Even later deed een Bilzerse middenvelder hem dat na. Met nog zo'n 10 minuten te spelen werd Voorspoels verdacht tegen de grond gewerkt. Vervoort moest dan ook nog eens een hoge bal plukken maar had alles onder controle.

De avond begon zijn intrede al te doen toen Voorspoels, nu veel opzichtiger, tegen de grond getrokken werd. Aan de overzijde kreeg Danisik de bal tegen de arm, maar de ref wou vandaag geen elfmeter fluiten.

Met een vrije trap van de bezoekers, die hoog over waaide, zou deze wedstrijd afgefloten worden. Maar het venijn zat voor VC in de staart. De stadionklok gaf al 90 aan. Vele verkleumde supporters zochten de knusse warmte van de kantine al op, wanneer een onschuldige voorzet van op links vertrok waarbij geen Bilzerse aanvaller te bespeuren was, mistrapte uitgerekend Tomassen zich.

Martijn heeft zowat de beste traptechniek van deze generatie. En je kan het al raden: de bal kaprioleerde dan ook nog eens over een hoogopverende Vervoort, onder de deklat in doel. Of... hoeveel pech kan je in één fase hebben.

VC had de tijd niet meer om nog te reageren. Bilzen was met de 3 punten weg. De wedstrijd verdiende geen winnaar, maar als dame fortuna er zich mee gaat bemoeien kan een utslag alle kanten uit.

VC Herentals zakt een paar plaatsen naar een gevaarlijke stek. Volgende week is er weer een duel tegen een Limburgse tegenstrever. Het moet, na 5 duels en evenveel verliesmatchen, toch eens lukken, zou je dan denken. Deze laatste wedstrijd van de heenronde begint om 14:30 u.'

imageMeer nieuws

Vanaf zondag grote kans op een heuse hittegolf met dinsdag temperaturen van 30 graden en meer

Vanaf zondag grote kans op een heuse hittegolf met dinsdag temperaturen van 30 graden en meer
EU | Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 05.08.2022 - 12.26u

Start aanleg glasvezelnetwerk in Olen door Fiberklaar

Neteland | Olen 05.08.2022 - 08.12u

Hoeveel pintjes zitten er in een biervat? Caféfederatie trekt weer naar Raad van State over berekening

EU | Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 04.08.2022 - 19.11u

Zomer-BOB-controle politie regio Turnhout : 2 rijbewijzen ingetrokken

Kasterlee | Kempen regio | Lille | Turnhout regio 04.08.2022 - 17.34u

Nooit eerder zo weinig inbraken als in 2021

EU | Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 04.08.2022 - 11.01u

Justitie : 'Strijd tegen intrafamiliaal geweld, extra criminologen in dienst bij de parketten'

Justitie : 'Strijd tegen intrafamiliaal geweld, extra criminologen in dienst bij de parketten'
EU | Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 04.08.2022 - 10.03u

Actie Vooruit Herentals : inzamelen bruikbaar schoolmateriaal

Actie Vooruit Herentals : inzamelen bruikbaar schoolmateriaal
Herentals | Neteland 04.08.2022 - 10.02u

Firma onderzoekt staat van beton aan Githo Nijlen

Nijlen regio 04.08.2022 - 09.25u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto