Door het verlies van Wuustwezel blijft VC Herentals in 1e provinciale afdeling.  De wedstrijd tegen de rode lantaarn 's Gravenwezel moet snel vergeten worden : een wanprestatie van rood-wit.

Al kende het wel een hoopvolle start met heel snel kansen voorVan Bouwel en Van Grieken maar doelman De Corte greep gepast in.   Aan de overkant moest doelman Olyslaegers dan weer redding brengen bij pogingen van Coertjens en Nuyts. Op het half uur viel bij Herentals Ken Van Bouwel uit met een bilkwetsuur.  Ook in de tweede helft startte Herentals sterk en werd nu wel beloond met een doelpunt wanneer Van Grieken ('55) een voorzet van Baeten onhoudbaar binnenkopte.

Maar Van Grieken kwam slecht neer en moest met een verzwikte enkel van het veld gedragen worden.  Herentals aangeslagen. Feit is dat de bezoekers nu de match resoluut in handen namen. De Jonghe ('60) stelde niet alleen gelijk maar bracht zijn ploeg ook nog eens op voorsprong ('75). Een paar minuten later legde Coertjens de eindcijfers vast van op de 11-meterstip ('78).   Door de nederlaag van Wuustwezel wist Herentals toch nog het behoud te verzekeren.

Herentals: Olieslagers, De Swert, Van Doninck, Wouters, Van Bouwel (30' Slechten), Bruynseels, Van der Schraelen, Baeten, Van de Weyer, Van Peer, Van Grieken (55' Kaimanovic).

's Gravenwezel: De Corte, Collette, Pairon, Dons('67 Madah), Peeters, De Hoon, De Blieck, Coertjens, De Jonghe, Nuyts (83' Van Nuffel), Garmyn ('46 Peer).

Doelpunten: 55' Van Grieken 1-0, 60' De Jonghe 1-1, 75' De Jonghe 1-2, 78' Coertjens (pen) 1-3;  Kaarten: geen.

Verslag Jos Flamand / VC Nnieuws.

Extra verslag Kurt & Wendy Van Leemput / Nnieuws :

VC Herentals ontving met ’s Gravenwezel de hekkensluiter uit deze competitie.  Met een puntje had de thuisploeg genoeg om het behoud te verzekeren maar zoals al vaker gebleken deze competitie blijven de resultaten vaak uit tegen ploegen uit de kelder van het klassement.  Van Grieken kon rekenen op een basisplaats bij afwezigheid van Baert terwijl Wouters de plaats innam van de geschorste Mariën.

In de aanvangsminuten leek Herentals het meeste initiatief te nemen, Van Bouwel kon al snel een lange bal ineens op de slof nemen maar besloot pal in de armen van De Corte.    Al snel leek het spelpeil te zakken en daar profiteerden de bezoekers het meeste van.  Coertjens kon alleen op doel afgaan en wilde de bal over Olieslagers lobben maar Steven bracht in extremis nog redding met de arm, Van De Weyer werkte de bal verder weg in hoekschop.   De bezoekers speelden vrank en vrij en dat leverde halfweg de eerste helft weer een goede kans op.  Coertjens bracht de bal perfect voor doel waar Garmijn op een ploegmaat besloot .  Herentals liet erg weinig zien in het verdere verloop maar zag op het halfuur wel Van Bouwel afhaken, Slechten was zijn vervanger.

De tweede helft bracht aanvankelijk niet veel beterschap.  Voor de eerste kans werd het een kwartier wachten maar dat leverde meteen een doelpunt op.  Van Grieken kopte een voorzet onhoudbaar binnen.  Bij deze fase liep Van Grieken wel een voetblessure op waardoor hij onmiddellijk diende vervangen te worden door de jonge Karimanovic, de eerste speelminuten voor dit jonge talent.  Een minuut later kon De Jonghe een vrije trap van Coertjens ongehinderd binnen koppen waardoor de bordjes meteen in evenwicht hingen.   Een uitgebluste thuisploeg geraakte niet verder dan een afstandsschot van Wouters die doelman De Corte nog net in hoekschop kon deviëren.  Verder ging het voor de thuisploeg alleen van kwaad naar erger.  Eerst kon Olieslagers nog schitterend redding brengen bij een open kans voor Nuyts maar een minuutje later was de thuisgoalie toch geklopt bij een rake kopbal van Coertjens.  De kelk moest helemaal tot de bodem geledigd worden wanneer de doorgebroken Nuyts een strafschop kon versieren en Coertjens geen genade kende , 1-3.

Herentals dat bijzonder slap acteerde verloor zijn laatste thuiswedstrijd van het seizoen kansloos met 1-3.  De bezoekers waren over 90 minuten de gretigste ploeg en konden dus het meeste aanspraak maken op deze overwinning.  De mededeling na de wedstrijd dat Wuustwezel verloren had en VCH zekerheid gaf dat het ook volgend seizoen nog in eerste provinciale kan aantreden, was bijgevolg ook maar een kleine pleister op de wonde.

VCH speelde met:  Olieslagers Steven;  De Swert Birger;  Van Doninck Jelle;  Wouters Thomas;  Van Bouwel Ken;  Bruynseels Miguel;  Van Der Schraelen Thomas;  Baeten Steffe;  Van De Weyer Dries;   Van Peer Nick;  Van Grieken Marc. Bank:  Dams Pieter;  Slechten Jochen;  Raeymaeckers Kai;  Karimanovic Albert.

Vervangingen:  30e  Slechten Jochen voor Van Bouwel Ken ;  60e  Karimanovic Albert voor Van Grieken Marc.

Doelpunten:  56e  Van Grieken Marc  1 – 0 ;  61e  De Jonghe Tom  1 – 1 ;  74e  Coertjens Ricky  1 – 2 ;  81e  Coertjens Ricky  1 - 3.