VC Herentals blijft in hetzelfde bedje ziek. Zelf geeft de ploeg met individuele fouten aan de tegenstrever kansen weg. Zelf krijgen de roodwitten zelf genoeg kansen om toch te winnen maar de kansen worden gemist. Trainer Michel Cristiaensen krijgt er horens van.

Michel Cristiaensen: "Door individuele fouten stonden we zondagnamiddag al binnen het half uur met 3-0 achter. Voor de rust kon Davy Voorspoels nog tegenscoren, (3-1). Na de rust verdubbelde Voorspoels, (3-2). We kregen vandaag misschien wel tien kansen, maar het is altijd hetzelfde."

De aanvallers van VC Herentals kwamen zondagnamiddag zelfs driemaal alleen voor de thuisdoelman.  Telkens werd de kans gemist.

Extra verslag Jan Deckers / VC/ NNieuws :

VC de kansen, GR Katelijne de (doel)punten
Na het nipte en onnodige verlies vorige week tegen co-leider Mariekerke trok VC Herentals zondag naar Groen Rood Katelijne, de andere co-leider. Na een half uur leek de wedstrijd gespeeld, maar de niet aflatende bezoekers maakten er in de tweede helft nog een waar spektakelstuk van. Echter zonder puntengewin.

De beginfase stond bol van kansen. Nog maar net afgetrapt of Bellens vindt Krajisnic, die te simpel in de handen van Beeckmans trapt. Nog steeds in de eerste minuut krijgt Admir opnieuw de bal, randje buitenspel maar trapt de bal nu nipt naast. Met een beetje meer efficiëntie had VC al na één minuut op een dubbele voorsprong kunnen staan.

Eén minuutje later staat, aan de overkant, Huysmans aan het kanon, maar mikt naast. Minuut 5 : weer Krajisnic draait zich mooi vrij maar trapt weer in de handen van Beeckmans. Het mag een wonder heten dat er nog steeds niet gescoord is. Net voorbij de 10e minuut is er een schijnbaar ongevaarlijke vrije trap voor Katelijne maar Vervoort lost de bal en Sarr is er als de kippen bij om de bal tegen de netten te duwen. 1-0 Nog geen 60 seconden later is er weer slordig uitverdedigen van de bezoekers en Rahbi kan de voorsprong simpelweg verdubbelen.

Nog eens een minuut later is het weer alarmfase rood in de Herentalse 16, maar Heylen kan zijn hoofd net niet tegen de bal krijgen. Aan de overzijde rukt Spiessens mee op maar mikt naast. Nog altijd binnen het eerste kwartier gaat Mujadzic zijn kans: zijn schot gaat een metertje naast de kruising buiten.

Herentalse wou absoluut voor de pauze de aansluitingstreffer aantekenen omdat men het gevoel had dat er dan zeker nog mogelijkheden waren. De bezoekers moesten in het spel zeker niet onderdoen voor hun geduchte tegenstanders. Op het kwartier kan Voorspoels koppen maar de bal gaat...net naast.

Nog altijd in het eerste kwart van de wedstrijd wordt Krajisnic voor Huysmans afgezonderd; zijn lob gaat... naast. Iets na het half uur viel de bal, aan de rand van het strafschopgebied, ideaal voor de rechtervoet van Rahbi en die knalde mooi binnen 3-0. Wedstrijd gespeeld. Maar de bezoekers dachten daar anders over.

Zij hadden nog steeds het gevoel dat een tegentreffer de wedstrijd kon doen kantelen. Roodwit ging dan ook op zijn elan verder. Na een mooie aanval werd Voorspoels afgezonderd en deze keer had Huysmans geen verhaal. De bezoekers hadden hun dikverdiende treffer beet en gingen resoluut op zoek naar meer. Schoten van Krajisnic en Spiessens veranderden echter niets meer aan de score. Rust 3-1.

In de tweede helft kwam de snelle Van Genechten een verdediger vervangen om de bezoekende aanval nog meer zuurstof te geven. VC speelde de bal geduldig rond maar vond vooralsnog geen gaatje in de Groen Rode afweer. Herentals moest nu hoe langer hoe meer risico's nemen met als gevolg dat de tegenaanvallen nu ook wel gevaar inhielden.

Na het uur is er zo' n uitbraak over rechts met een volley die in doel ging verdwijnen maar Verdonck wou nu, kost wat kost, zijn netten schoon houden. Halfweg de tweede helft verstuurt de net ingevallen Haneveer een voorzet richting Voorspoels en die laat Huysmans weer geen kans. 3-2.

Roodwit heeft nog ruim 20 minuten om alsnog een onverhoopt maar oververdiend punt uit de brand te slepen. In de volgende fase wordt er weer een bal diep gestuurd naar Krajisnic, de lokale doelman gaat naast de bal maar de verraste Admir krijgt de bal niet in het lege doel. Weer 5 minuten later wordt Admir weer gelanceerd.

Zijn overhaast schot gaat een meterje over . Met nog een kwartier op de klok komt de thuisploeg nog eens in de buurt van het bezoekende doel. Vervoort redt miraculeus en behoedt VC voor de genadestoot.

Schoten van De Swert en Van Genechten kenden geen succes en in de laatste minuut moesten de bezoekers de kelk helemaal ledigen. Na een vermeend handspel legde de scheidsrechter de bal op de stip. Maar ook in dit duel had Vervoort het laatste woord en duwde in hoekschop. Een zucht van verluchting ging bij de thuisploeg door de rangen. VC had het hen knap moeilijk gemaakt.

De roodwitten konden met opgeheven hoofd het veld verlaten, maar koopt daar niets voor. Een voetbalwedstrijd wordt nu éénmaal gewonnen op doelpunten. Aan inzet was er zeker geen nood. Dat moeten de bezoekers toch meenemen en sterken naar de volgende wedstrijden.

Te beginnen zondag tegen Berg en Dal, waar roodwit vlotjes ging winnen met 1-3, maar een ploeg die al 11 weken ongeslagen is. Van onderschatting zal dus zeker geen sprake zijn,' besluit Jan Deckers.