Een confrontatie tussen Herentals en Branddonk stond in het verleden garant voor doelpunten, kaarten en hardbevochten duels (soms zelfs over het randje).  In dat opzicht was het alvast een atypische wedstrijd voor beide elftallen door de 0-0 eindscore en ook de kaarten bleven in de zak van de scheidsrechter zitten.  De thuisploeg moest starten zonder goalgetter Van De Kerckhof terwijl de bezoekers met Berkmans en Van Den Bliek ook twee basispionnen moesten missen.

Rood-wit zorgde voor het eerste gevaar via Vlaeymans die mistasten in de Branddonkse verdediging net niet kon afstraffen.  Enkele minuten later kapte Van Bouwel zich mooi vrij en legde de bal lateraal panklaar voor Van Leerdam die te weinig buskruit in de voeten had om doelman Hoskens te verontrusten.  Ook in de herneming was Van Leerdam niet succesvol, het leder werd in extremis nog van de lijn geveegd.

Op het kwartier staken ook de bezoekers een eerste keer de neus aan het venster via Vos die een strakke voorzet via de vingertoppen van Olieslagers in hoekschop zag verdwijnen.  Deze corner belandde in de voeten van Verwimp die hoog over besloot.  Herentals had net iets meer balbezit maar kreeg het gaandeweg moeilijker om kansen bijeen te voetballen.  Van Bouwel nam Hoskens nog tot twee keer toe op de korrel maar de bezoekende doelman gaf geen krimp.  Met een scoreloos gelijkspel zochten beide elftallen de kleedkamers op.

Ook in de aanvangsminuten van de tweede helft wilde de thuisploeg snel op voorsprong komen.  Eerst verzeilde een schot van Thomassen nipt naast doel maar een minuut later werd de doorgebroken Vlaeymans die de openingsgoal aan de voet had ten onrechte voor buitenspel afgevlagd.  Onbegrijpelijk vermits de laatste baltoets van een bezoekende speler kwam.  Rood-wit liet de hoofden niet hangen en trok opnieuw ten aanval, een vrije trap van Van Bouwel bereikte aan de tweede paal N.Mariën die het overzicht behield en terugkopte voor Vervoort die de bal over doel kopte.

Ook Vlaeymans probeerde het nog vanop afstand maar ook nu was het schot net niet goed genoeg gericht. Net als in de eerste helft ging het snel bergaf met het aantal kansen maar inzet was er langs beide kanten des te meer.  Tien minuten voor affluiten kwam Branddonk gevaarlijk opzetten maar Olieslagers hield met twee miraculeuze reddingen zijn netten schoon.  In de slotminuten kon Vervoort een mooie solo net niet afronden waardoor de beginscore ook de eindstand werd.

Herentals en Branddonk hielden elkaar in deze topper dus perfect in evenwicht qua score al had de thuisploeg toch de meeste kansen om de bovenhand te halen.  Volgende week wacht voor VC  een erg moeilijke verplaatsing naar Mariekerke dat vandaag een zware 6-0 pandoering van Beerschot Wilrijk kreeg te verduren.  De Herentalse supportersbus zit alvast overvol.

VCH speelde met: Olieslagers Steven; Thomassen Martijn; Van Leerdam Ilja; Van Doninck Jelle; Vervoort Maarten; De Swert Birger; Vlaeymans Sam; Van Bouwel Ken; V.D.Schraelen Thomas; Baeten Steffe; Marien Niels.   Bank: Dams Pieter; Marien Robin; Dillen Robbe; Van Grieken Marc.

Vervangingen:  76e  Robbe Dillen voor Niels Marien;  Kaarten:  Geen.  Doelpunten: Geen.

Kurt & Wendy Van Leemput / Nnieuws / foto's Guy Verellen.