Liefst 18 trainers en begeleiders van elftallen van VC Herentals hebben maandag bij het Rode Kruis afdeling Herentals een cursus reanimeren gevolgd.


Toen de K.B.V.B. het project van het Rode Kruis - op zoek naar meer bloeddonoren - daadwerkelijk wilde ondersteunen, liet VC Herentals zich niet pramen om daaraan mee te werken.

De club kreeg meteen het label: “Club met een hart“ mee.

Niet minder dan 18 trainers en afgevaardigden namen deel aan een drie uur durende initiatiecursus, georganiseerd door de Herentalse afdeling van Het Rode Kruis in de Schoolstraat. Daar werden hen alle mogelijke reanimatietechnieken aangeleerd via een cursus CPR (cardio-pulmonaire resuscitatie) en het gebruik van de automatische defibrillator.

Alle deelnemers werden op het einde van de sessie bedacht met een brevet. Voor onze spelers en ouders moet het toch een hele geruststelling zijn te weten dat er steeds iemand in de nabijheid is, die met kennis van zaken kan tussenkomen.

VC Herentals zal nu de vraag stellen aan het gemeentebestuur om tussen te komen in de aanschaf van dergelijke automatische defibrillator.

Mensen of verenigingen die interesse hebben om ook zulke cursus te volgen, kunnen altijd contact opnemen met onze plaatselijke afdeling van het Rode Kruis via vorming@herentals.rodekruis.be.

De cursus is gratis.

Foto boven Dirk Van den Eynden / VC Nnieuws.