Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

VC Herentals doet gouden zaak na winst in Zwaneven : 0-2

VC

Verlies op Zwaneven, rode lantaarn in het klassement, kon voor Roodwit VC als een kleine sportieve ramp betiteld worden. Maar driemaal is scheepsrecht, moeten ze bij VC gedacht hebben. Ditmaal werd een dubbele voorsprong niet meer uit handen gegeven.

'Mooi was het allemaal niet, daar in Oud-Turnhout, daar was de inzet te groot voor', zegt Jan Deckers, communicatie VC.  'Spannend des te meer. Maar de Herentalse defensie gaf geen krimp, met daarachter een speciale vermelding voor doelman Cedric Brosens, die zowat alles uit zijn doel ranselde.

Het zag er nochtans niet goed uit voor Herentals. Naast de geschorsten Dillen en Somers moesten Vanlommel en Wouters geblesseerd toekijken.

De studieronde eindigde met een wenkende kans voor de bezoekers: na 8 minuten mocht Ziedins alleen op Debacker afgaan, maar besloot in diens handen. Het spel ging snel heen en weer, al hadden we de indruk dat de bezoekende aanvallen meer mogelijkheden inhielden. Even later vertrok een zwaar schot van Mariën, dat niet ver over ging, nog wat later besloot Daems in de handen van Debacker.

Aan de overzijde ging een aanvaller tegen de vlakte. We begrepen de frustratie van het thuispubliek, maar ref. Pinxten zag er geen fout in. Erger nog voor Zwaneven, want aan de overzijde kapte Mariën zich vrij en trapte met links binnen. 0-1

De thuisploeg moest nu vol aan de bak maar botste steeds op een secuur verdedigende rode muur. Aan de overzijde werden de schaarse mogelijkheden niet benut.

In de tweede helft eenzelfde spelbeeld, Roodwit loerend op de counter, Zwaneven met drang naar voor, maar steeds eindigend op de bezoekende defensie. Kwam er dan toch al eens een schot door, dan was Brosens meester over de situatie. We zaten al in de 76e minuut wanneer de herentalse goalie een vrije schop van op z’n 20 m. uit de kruising haalde.

De thuisploeg werd er moedeloos van. Maar VC kreeg nu mogelijkheden om de wedstrijd dood te maken. Eerst moest Debacker aan het werk op een schot van Claes en Hoefnagels zag zijn poging niet ver naast gaan. In de 82e minuut was het dan zover. Obbels zette zijn hoofd tegen een hoge voorzet en het leer viel buiten bereik van Debacker in doel. 0-2.

Met het verloop van de twee vorige matchen in gedachte was VC toch nog niet gerust in de zaak. Maar Brosens haalde een vrije trap uit de kruising en gaf geen krimp in de eindfase. Zwaneven realiseerde dat het niet voor vandaag was.

Vorig seizoen was Zwaneven tweemaal te sterk voor roodwit. Dit seizoen moest de formatie uit Oud-Turnhout tweemaal de duimen leggen tegen VC. Herentals springt in het klassement naar plaats 12, boven de degradatielijn. Bevestigen is de boodschap.

Zondag komt Punt-Larum naar Sint Janneke. Aanvang om 15:00 uur., met vooraf een restaurantdag. '

VC

Deel dit artikel