Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

VC Herentals doet slechte zaak in Beerse 2-1 : 'Stilaan alarmfase'

VC

'Er was al veel gepraat de voorbije weken. Vele afwezigen beperkten de selectiekeuzes. Maar in Lentezon begon de “type-ploeg” terug wat vorm te krijgen', zegt Jan Deckers, communicatie VC Herentals.  'Toch ging VC de boot in, vooral door een ongeïnspireerd, bijna ongeïnteresseerd, dramatisch eerste half uur.

Lentezon begon het best aan dit degradatieduel. Ze wonnen zowat elk duel, speelden vrank en vrij en toonden veel grinta. Voor VC leek het meer op een verplichte oefening. Al in de 5e minuut lag dom balverlies aan de basis van de openingstreffer. Een thuisspeler mocht op Brosens af gaan, vond Lavrijsen, en die tikte simpel binnen. 1-0

Slag om slinger was het code rood in de Herentalse defensie. In de 20e minuut mocht Lentezon een hoekschop trappen. Cools mocht er rustig zijn hoofd tegen zetten en de wedstrijd leek dan al gelopen. 2-0 Het eerste half uur geraakte roodwit zelfs niet in de buurt van thuisdoelman Wynants.

Het verloor zowat elk duel, verstuurde passes die niet of nooit aankwamen. In de 26e minuut werd het bijna 3- 0, maar de bal hobbelde voorlangs. Even later speelde een Lentezon-verdediger terug op Wynants. Maar die stond al een half uur buiten het strafschopgebied de match te aanschouwen. Hij moet danig geschrokken zijn want hij verslikte zich bijna in de terugspeelbal.

Maar het was het sein aan de bezoekers om de aanval te blazen. In de 34e was VC zelfs dicht bij de aansluitingstreffer. Convalle, terug van weg geweest, kreeg zijn voet tegen de bal, Wynants kon met de vingertoppen de bal nog net in hoekschop krijgen. VC kon nu toch wel iets beter de bal in de ploeg houden. Een paar minuten later moest Wynants weer aan vol aan de bak op een schot van Vanlommel.

De Herentalse verdedigers moesten Lentezon wel uit het aanvallende vak houden want bij 3 – 0 zou de wedstrijd waarschijnlijk gelopen zijn. Even voor de rust was het bijna zover want een voorzet ging aan de tweede paal voorlangs.

De tweede helft lag aanvankelijk meer in evenwicht. Maar Brosens moest meteen aan het werk. In de 48e minuut viel de bal voor de voeten  van Hoefnagels maar Niels trapte de wenkende kans naast. Even voor het uur kon een Lentezon-aanvaller simpel doorgaan, bereikte centraal een ploegmaat maar die besloot op de paal.

Op het uur vond Claes Hoefnagels door het centrum, Niels lobde Wynants en het stond 2 - 1. Herentals geraakte nu wel aan kansen, Lentezon ging zijn voorsprong vasthouden. In de 76e minuut dook Convalle voor Wynants op, maar besloot naast. Enkele minuten later was de ingevallen Mariën hetzelfde lot beschoren. In de toegevoegde tijd waaide een voorzet voorbij maar Convalle trapte met een omhaal, de bal centimeters naast de paal buiten. Het had een hemel van verschil gemaakt.

Herentals verloor de wedstrijd, die het beter niet had verloren, in het eerste half uur. Het doet een slechte zaak in het klassement. Na de recente 1 op 18 wippen Lentezon en Arendonk, in het klassement, over roodwit dat nu op een rechtstreekse degradatieplaats staat.

Volgende zondag komt St. Dimpna naar Sint Janneke.VC. De wedstrijd begint om 15:00 uur. Vooraf is er een restaurantdag.