VC Herentals stond voor een erg lastig tweeluik, te beginnen met een derby in eigen huis tegen De Kempen.  Dat de tegenstander absoluut niet te onderschatten viel, bewezen ze vorige week door Beerschot Wilrijk zijn eerste nederlaag toe te dienen. Na een studieronde van een tiental minuten zorgde Sababti voor het eerste gevaar met een poging die een metertje naast de kruising verdween.  Na een kwartier voetballen kwam ook Herentals een eerste keer de neus aan het venster steken.  Van Leerdam besloot te zwak in de armen van Mardulier.

Een minuut later opnieuw rood-wit wanneer Vlaeymans teruglegt op Van Der Schraelen die het leder naast doel plaatst.  Beide ploegen houden elkaar in evenwicht maar het is vooral de thuisploeg die kleine kansjes verzamelt.  Baeten, Vlaeymans en Van Der Schraelen wagen elk hun kans maar zonder veel overtuiging, rusten doen ze met een logische 0-0.

De tweede helft ontwikkelde Herentals meer balbezit maar kansen bleven erg schaars.  Het waren de bezoekers die konden dreigen via Hangisi maar Olieslagers pareerde met de vuisten.  Wanneer even later de bal in de grote rechthoek van erg kortbij tegen de armen Van De Kerckhof wordt aangeschoten, armen die trouwens geen enkele beweging naar de bal maakten, reageerde de scheidsrechter erg laat door naar de stip te wijzen.

Ocak zette de strafschop om, 0-1.  Twee minuten later verdubbelde de bezoekers de score wanneer Ocak alleen op doel kan af gaan.  Klein “detail” is wel dat er voorafgaand een fout op een Herentalse speler niet gefloten werd.   Herentals komt goed weg wanneer een afgeweken schot bijna tot de 0-3 leidde.  Herentals had het moeilijk met een slotoffensief eruit te persen maar kon toch milderen door Van De Kerckhof die strak de aansluitingstreffer tegen de touwen trapte.   De bezoekers zagen eerst nog een schot van Vervoort tegen de deklat uiteen spatten maar klaarden de klus in de slotminuut nadat de bezoekende spits na overduidelijk handspel mocht doorgaan en de zwaar onverdiende 1-3 kon scoren.

Herentals verliest deze derby met 1-3 maar deze cijfers stroken absoluut niet met het wedstrijd gebeuren.  Het ligt niet in onze aard kritiek te uiten op de scheidsrechter, maar de foute beslissingen van de leiding bepalen wel de uitslag.  Als dan achteraf nog blijkt dat deze man familiebanden heeft met de technische staf van De Kempen (Van Duppen), moet je even concluderen dat je niet opgewassen kon zijn tegen deze overmacht.

VCH speelde met:  Olieslagers Steven; Van Leerdam Ilja; Van Doninck Jelle; Vervoort Maarten; De Swert Birger; Vlaeymans Sam; Van Bouwel Ken; Van Der Schraelen Thomas; Baeten Steffe; Marien Niels; Van De Kerckhof Jeroen.

Bank: Dams Pieter; Marien Robin; Dillen Robbe; Van Grieken Marc.   Vervangingen: 87e  Van Grieken Marc voor Van Bouwel Ken.   Gele kaarten:  Van De Kerckhof Jeroen.

Doelpunten: 73e  Hangisi  0 – 1 ;  75e   Hangisi  0 – 2 ;  83e  Van De Kerchof  1 – 2 ; 90e Ocak 1 - 3.  Verslag Kurt & Wendy Van Leemput / Nnieuws.