Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

VC Herentals geeft niet thuis tegen Olmen : 1-5

VC Herentals

VC Herentals opteerde een tijd geleden om de eigen jeugd een kans te geven om door te groeien naar het eerste elftal. VC werd zondag geconfronteerd met de keerzijde van de medaille want universitairen en hoge-schoolstudenten hebben nu éénmaal partiële examens in januari.

'Somers, Claessens, Peeters, Thiels, Claes, De Peuter en Sproelants waren diir hun examens niet inzetbaar', zegt Jan Deckers, communicatie VC.  'Een aantal spelers, waarbij doelman Brosens had al eerder, wegens een vrije zondag, een weekje naar de sneeuw geboekt, maar de voetbalbond had beslist om de uitgestelde wedstrijd tegen Olmen van 18/12 te verzetten naar … 08/01/23.

Puzzelwerk dus voor ad-interimtrainer Leysen. Hij koos in doel voor de 17-jarige Vermeulen. Raymaeckers, Dams en Mariën werden aan de kern toegevoegd, maar die hadden, wegens langdurige blessures, dit seizoen, samen welgeteld 9 wedstrijden op de teller staan.

De studieronde duurde zo’n 10 minuten waarin we ons niet van de mening konden ontdoen dat VC het meest bij de bal was. Maar na de eerste bezoekende aanval moest roodwit al achtervolgen. Een Olmenaar kreeg op links teveel ruimte, op zijn voorzet buffelde Bertels met het hoofd binnen. 0-1 Zes minuten later mocht Olmen een hoekschop trappen, de bal viel voor de voeten van Stessens en die foeterde de bal simpel binnen. 0-2.

VC stond erbij en keek ernaar. Toch wou Herentals wat terugdoen want amper een minuut later trapte Ziedins in de handen van Neuts. Halfweg de eerste helft stak VC de mooiste aanval van de wedstrijd ineen. De bal kwam bij Vanlommel maar die trapte een metertje over.

Een lob vanop zo’n 40 m. waaide over het VC doel. Een vrije trap van Auwers ging ook al ver over. In de 36e minuut werd Bertels diep gestuurd, omspeelde Vermeulen en het stond 0-3 Met de rust in zicht noopte Dillen Neuts tot een save. Met een minimum aan kansen was de wedstrijd aan de rust al gespeeld.

Een aantal positiewijzigingen brachten voor VC geen soulaas. Het balverlies bij de thuisploeg stond in schril contrast tegen de simpele balbehandeling bij de bezoekers. Het leek alsof er 2 blauwhelden meer op het veld stonden. In de 59e minuut kon Vermeulen een Olmens schot nog afweren maar Stessens trapte de rebound binnen. 0-4.

Amper 5 minuten later stond de forfaitscore op het bord. Een Olmenaar slingerde door de VC verdediging, Vermeulen zat nog bij de inzet, maar Schildermans tekende toch voor nummer 5. De inbreng van Dams en Vilvarajah brachten meer schwung in het herentalse spel. Met nog een kwartier te gaan, Olmen had de overwinning al lang op zak, kon VC  dan toch tegenscoren. Op een voorzet trapte Vanlommel buiten bereik van Neuts binnen. 1 – 5.

De laatste kans was ook nog roodwit getekend. Weer op een voorzet, kwam Neuts te laat, Auwers kon koppen maar de bal kaprioleerde op het dak van het doel en kon deze, voor VC ontgoochelende match naar de geschiedenisboeken.

Veel tijd tot nadenken is er niet want volgende week moet VC naar Weelde. De ploeg uit het Turnhoutse, met veel voetballend vermogen, mag dan wel in een mindere periode zitten, een gezondheidswandeling zal het voor VC zeker niet worden. Anderzijds heeft roodwit dit seizoen nog al resultaten gehaald tegen ploegen uit de top. De wedstrijd begint om 14:30 uur.

Langs deze weg willen de spelers en bestuur u het allerbeste wensen voor 2023, met sportieve successen maar vooral een blakende gezondheid', besluit Jan Deckers.