Herentals opende met twee open kansen, telkens nipt gemist door Baert en Baeten. Dan werd het Bruynseels-moment ingezet. Net over het half uur kreeg Gooreind een zeer licht toegekende strafschop
De scheids gaf zelfs geen gele kaart.  Steven Olieslaegers stopte de penalty van Kenny De Meutter.
In de 2e helft werd Jochen Slechten ingebracht. Hij zette meteen doelman Van Gelooven onder druk. Die ontzette de bal tegen de poep van Slechten en de bal rolde in doel. Jochen stond nog geen 30" op het veld.   Op 20 min van het einde mocht Pieter Dams Steven Olieslagers vervangen. Zo speelde die zijn eerste minuten in deze competitie.  Vijf minuten voor tijd miste Gooreind een eerredder, maar de bal vloog tegen de kruising. 9-0, nooit gezien op St.-Janneke.

VC-trainer Luc Beyens : 'Nu moet het team met beide voeten op de grond blijven.  Er resteren nog 3 belangrijke matchen.  Deze 9-0 doet natuurlijk deugd voor heel VC.  Tot het eindsignaal hebben de spelers alles gegeven.  Nog enkele punten en we mogen denken aan een verlenging in 1e provinciale.'
Doelpunten:
16’ Bruynseels, 26’ Bruynseels, 27’ Bruynseels, 38’ Baert, 43’ Bruynseels, 46’ Bruynseels, 56’ Slechten,
59’ Slechten, 86’ Baeten.
Vervangingen:
55’ Slechten voor Wouters, 55’ Van Grieken voor Baert,  60’ Garman voor De Meutter, 70’ Dams voor Olieslagers,  71’ Van Den Broeck voor Van Den Berg.
Verslag Jos Flamand / foto's Guy Verellen / Ludo Coenen.

Extra verslag Kurt & Wendy Van Leemput :

VC Herentals ontving met Gooreind een op papier haalbare kaart.  De thuisploeg moest, op Dufraing na, niemand missen tegen de jeugdige bezoekers.  Een zege was een must met het oog op een verlengd verblijf in eerste provinciale.

De thuisploeg begon dan ook aanvallend aan de wedstrijd en reeds na enkele minuten verdween een voorzet van De Swert bijna in doel.  Een minuutje later snijdt Baert op volle snelheid door het centrum maar zijn poging belandde in het zijnet.  Aan de overzijde was het toch opletten wanneer Lippens een vrijschop door Olieslagers uit doel ziet geranseld worden.  Het Herentalse sluitstuk moest nauwelijks enkele tellen later een nieuwe poging van Mols pareren.

De thuisploeg stak een tandje bij en kwam dicht bij de openingstreffer via De Swert die mooi anticipeerde en centraal Baeten kon bedienen die het leder echter naast stak.  Na een kwartier werd de ban dan toch gebroken via een vlotte combinatie door het centrum, Baeten bracht de bal voor doel waar Bruynseels de openingstreffer scoorde.

Op het volgende doelpunt was het tien minuten wachten.  Wouters lepelde de bal op het hoofd van Baert die de bal tegen de paal zag belandden,  Bruynseels was goed gevolgd en verdubbelde de score, 2-0.  Nog geen minuut later verstuurde Van De Weyer een voorzet vanop de rechterflank waarbij Bruynseels een zuivere hattrick scoorde met het hoofd.

Aan de overzijde versierde Gooreind vanuit het niets een strafschop.  Gelukkig kon Herentals rekenen op Olieslagers die de zestienmeter van De Meutter stopte.  Nog voor de pauze liep de score op tot 5-0. Eerst krulde Baert de bal heerlijk in doel en even later werd diezelfde Baert tijdens een actie neergehaald maar de scheidsrechter gaf balvoordeel waardoor Bruynseels koelbloedig zijn vierde doelpunt scoorde. Rusten gingen we dus bij een veelzeggende 5-0.

De tweede helft werd nog geen minuut op gang gefloten of de volgende rood-witte treffer was een feit.  Opnieuw Bruynseels stond op de goede plaats om zijn 5e doelpunt van de namiddag te scoren.  Het jonge Gooreind vocht voor wat het waard was en kwam er heel af en toe gevat uit.  Simons verscheen voor de kooi van Olieslagers maar Steven hield met een super redding zijn netten schoon.  Trainer Beyens voerde bij de thuisploeg een dubbele wissel door en bracht met Slechten en Van Grieken twee verse krachten.

Slechten stond nog geen minuut op het veld toen hij doorjaagde na een terugspeelbal op de doelman die zo van z’n melk was en de bal tegen de opzittende Slechten speelde die tot overmaat van ramp voor Gooreind de bal in doel zag belanden.   Voor wie de tel ondertussen was kwijtgeraakt,  het was de zevende treffer voor rood-wit.  Nog geen vijf minuten later kwam de bal na een schitterende combinatie in de voeten van Slechten die met een heerlijke krul de zware 8-0 cijfers optekende.  De wedstrijd bloedde stilaan dood, alle spelers zaten door hun beste krachten heen maar in de slotseconden was er opnieuw wat animo te bespeuren . Eerst kon Van Grieken oog in oog met Van Gelooven niet afwerken maar even later kon Baeten op aangeven van Slechten wel de eindstand op het bord zette.

VC Herentals wint met zware en ruime 9-0 cijfers in een wedstrijd die er uiteraard nooit één is geweest.  Het belangrijkste blijven echter de drie punten in combinatie met het puntenverlies van vele concurrenten.  Herentals heeft met één zege (op drie wedstrijden) waarschijnlijk genoeg om een verlengd verblijf in eerste provinciale af te dwingen.  Zaterdag volgt een wedstrijd in Zwarte Leeuw waar we niet persé kansloos zijn.  Hopelijk hebben de leeuwen tegen dan zekerheid over de titel en worden de teugels stevig gevierd.

VCH speelde met :  Olieslagers Steven;  De Swert Birger;  Van Doninck Jelle;  Marien Robin;  Wouters Thomas;  Baert Robin;  Bruynseels Miguel;  Van Der Schraelen Thomas;  Baeten Steffe;  Van De Weyer Dries;  Van Peer Nick -- Bank:  Dams Pieter;  Van Grieken Marc;  Slechten Jochen;  Van Bouwel Ken.

Vervangingen:  56'  Slechten Jochen voor Wouters Thomas;  56Van Grieken Marc voor Baert Robin ;  70'  Dams Pieter voor Olieslagers Steven.

Doelpunten:   17'  Bruynseels Miguel 1 – 0 ;  27'  Bruynseels Miguel  2 – 0 ;  28'  Bruynseels Miguel  3 – 0 ;  38'  Baert Robin  4 – 0 ;  42'  Bruynseels Miguel  5 – 0 ;  46'  Bruynseels Miguel  6 – 0 ;  57e  Slechten Jochen  7 – 0 ;  61'  Slechten Jochen   8 – 0 ;  88'  Baeten Steffe  9 - 0.