Zaterdag wonnen de reserven van VC Herentals tegen Herselt met 10-0. Mits een meer accurate afwerking had het 1e elftal van VC vandaag dicht tegen dat resultaat aangezeten. Roodwit bracht de 3 punten verdiend mee vanuit Schriek, dat wel, maar omwille van de kleinste voorsprong bleef het toch bang wachten op het laatste fluitsignaal.

'Na een studieronde van zo'n 10 minuten opende VC met De Ridder de debatten', zegt Jan Deckers, pr VC Herentals.  'Zijn plaatsbal ging een meter naast. Even later was de snelle Van Eynde weg, zijn voorzet werd, voor de neus van Voorspoels, door een verdediger in de handen van thuisdoelman Verelst gedevieerd.

Op een volgende aanval knalde Van Eynde een volley over. Roodwit eiste het middenveld op en ging geduldig op zoek naar de openingstreffer. Even voor het half uur schoot een Schriekaanvaller naar doel, maar de bal zeilde ver naast het doel van Vervoort. Aan de andere kant zat er meer gevaar in een schot van Van Eynde, zijn schuiver ging voorlangs.

De bezoekers voelden dat de openingstreffer in de lucht hing en hielden nu achteraan Schriek ver weg van Vervoort. Eerst nog kende een strakke voorzet geen gevolg. Wat later dook Vlaeymans alleen voor Verelst op, maar de bal werd in extremis nog uit Sam zijn voeten gehaald. Bij de volgende aanval kwam Voorspoels centimeters te kort op een voorzet.'

Het bleef bezoekende kansen regenen

'Het was nu al VC wat de klok sloeg. De volgende voorzet van een zeer bedrijvige Convalle bereikte het hoofd van Voorspoels, Davy kreeg de bal niet gekadreerd. Op een hoekschop kon Van de Kerkhof koppen maar via een verdediger ging de bal opnieuw in hoekschop.

Op die hoekschop kopte Voorspoels tegen de hand van een verdediger. Terug hoekschop, waar Convalle nu nipt naast kopte. En dan met de rust in zicht knutselde VC een mooie aanval ineen. Bruyninckx vond, na een paar dubbelpasses, de weg door het hart van de Schriekse verdediging en gaf Verelst geen kans. 0-1. Meteen de ruststand.

Het was uitkijken naar wat er de tweede helft zou veranderen. Maar de bezoekers gingen gewoon door op hun elan. Eerst was Vlaeymans weg, maar Sam werd bij de trui getrokken en weg was de kans. Schriek leek meer in de match te komen met eerst een schot waar Vervoort geen moeite mee had.

Wat later vloog een volley ver over. VC nam de match terug resoluut in handen en ging op zoek naar de 0-2. Schriek moest helemaal terug. Minuut 57: schot Thomassen, nipt naast. Minuut 60 : schot Van Eynde voorlangs.

Minuut 62 : voorzet De Ridder, kopbal Voorspoels, nipt naast. Minuut 65 : Bruyninck vrijgespeeld, zijn schot eindigt in de handen van Verelst. Minuut 70 : schot Van Eynde, Verelst werkt in hoekschop. Het bleef bezoekende kansen regenen.

Maar het verlossende tweede doelpunt kwam er maar niet.

Een aantal supporters zagen het doemscenario al opduiken. Schriek geraakte echter in de slotfase niet in de buurt van Vervoort. Maar het was VC dat in slotfase nog de beste kansen kreeg.

Eerst was er een schot van Convalle dat bleeg hangen, in de herneming kreeg Szalega de bal niet voorbij een grabbelende Verelst. De laatste kans was nog voor Voorspoels maar ook Davy vond Verelst op zijn weg. Na het eindsignaal haalde heel VC opgelucht adem want puntenverlies zou wel heel bitter geweest zijn.

VC spoelde zo de misstap in Berg-en-Dal weg. Het vergat vandaag alleen de wedstrijd reeds vroeg in een definitieve plooi te leggen. Roodwit legt nu beslag op de tweede plaats samen met nog 4 andere ploegen', besluit Jan Deckers.

Volgende zondag maakt VC Herentals zich op voor een eerste topper, thuis tegen FC De Kempen - aftrap om 15:00u - voorafgegaan door een eerste restaurantdag om 12u.  - vooraf reserveren langs cindy.devue@synergiejobs.be of gsm 0491-561645.