Thuisdoelman Olieslagers kon in de eerste helft een vijftal doelrijpe kansen van de bezoekers onschadelijk maken. VC Herentals kreeg een uitstekende kans op de 1-0 maar faalde. Ook op het einde van de wedstrijd verzuimden de thuisaanvallers te scoren.

VC Herentals liet de afgelopen weken onnodige punten liggen maar met het bezoek van Houtvenne zou het alvast erg moeilijk worden om deze te recupereren. Van Bouwel kwam na zijn schorsingsdag opnieuw in de ploeg, De Swert ontbrak wegens werkomstandigheden.

De eerste kans in deze partij was weggelegd voor de thuisploeg, Van Genechten kon na een knappe cross Van Bouwel bedienen maar het leder botste net iets te ver van de voet. Houtvenne nam de partij al vlug over en dreigde een eerste keer via Janssens die pal op Olieslagers besloot, in de herneming kreeg ook De Graef de bal niet in doel.

Nog voor het kwartier dreigden de bezoekers 3 keer in dezelfde actie. Nijs tot twee keer en ook Van Asten konden echter niet afwerken. Even later werd Van Asten subtiel in het straatje gestuurd maar oog in oog met Olieslagers won Steven het pleit met de snelle spits van Houtvenne. Ook aan de overzijde ging de alarmbel wanneer een vrije trap van Slechten door Dufraing werd doorgekopt maar Van Peer kwam millimeters te kort om Herentals op voorsprong te brengen.

Topscorer Nijs werd dan knap afgezonderd voor Olieslagers maar alweer hield Steven zijn netten miraculeus schoon.

Houtvenne nam ook in de tweede helft aanvankelijk het initiatief. Eerst schoof Janssens een kans vanuit een schuine hoek over doel en een minuut later kon Van Asten, alweer volledig vrijstaand, niet scoren na de zoveelste sublieme redding van Olieslagers. Herentals had het moeilijk om aan de bezoekende zestien te komen.

Een hoge voorzet waarbij Baert aan de tweede paal net niet groot genoeg was om te koppen was zowat de enigste kans in het eerste deel van de tweede helft. Sluipschutter Nijs brak voor de bezoekers dan toch de ban wanneer hij subtiel voor doel werd afgezonderd, 0 – 1.

Trainers Beyens haalde Slechten, Van Genechten en Van Bouwel naar de kant, in hun plaats kwamen Adriaenssen, Bruynseels en Van De Weyer. Van Peer werd vooraan geposteerd om de luchtduels aan te gaan.

Het slotoffensiefje van Herentals bracht ei zo na de gelijkmaker voort. Van Der Schraelen zette de bal scherp maar precies voor , Bruynseels devieerde het leder tegen de deklat.

De wedstrijd eindigde dus op een 0-1 nederlaag voor Herentals en niemand die kon betwisten dat de overwinning voor Houtvenne verdiend was. Olieslagers hield meerdere keren in de wedstrijd zijn ploeg overeind, maar punten leverde het tot ieders ontgoocheling niet op.

Nu volgt een erg belangrijk tweeluik tegen ’s Gravenwezel en Kaart waar er absoluut punten moeten geoogst worden.

De wedstrijdbal werd door Carlsberg geschonken.

VCH speelde met: Olieslagers Steven; Van Doninck Jelle; Wouters Thomas; Baert Robin; Van Bouwel Ken; Slechten Jochen; Van Der Schraelen Thomas; Baeten Steffe; Van Genechten Steven; Van Peer Nick; Dufraing Kevin.
Bank: Dams Pieter; Adriaenssen Robin; Van De Weyer Dries; Bruynseels Miguel.

Vervangingen: 70e Adriaenssen Robin & Bruynseels Miguel voor Van Genechten Steven en Slechten Jochen. 78e Van De Weyer Dries voor Van Bouwel Ken.

Gele kaarten: Dufraing Kevin (2e); Van Bouwel Ken (1e).

Doelpunten: 67e Nijs Peter 0 - 1

Verslag: Wendy en Kurt Van Leemput / Nnieuws