K. Ternesse kon pas in de allerlaatste minuut VC Herentals over de knie leggen na een spannende wedstrijd.  Het verdict : 0-1, en 1 op 9 voor de HIS-boys.

'Het voelde echt als een doodsteek voor rood-wit die allerlaatste minuut', reageert Jan Deckers VC-pr. 'We konden de hele match vlot tred houden tegen een stug Ternesse, maar dan die eindfase...  We verdienden zeker een punt.

Hopelijk kan coach Frank Leysen spoedig onze geblesseerden recupereren.'

VC verliest nipt van Ternesse

'Het moest zo zijn', vervolgt Jan Deckers.  'Na 90 minuten stond er een logische 0-0 op het scorebord. Maar een vrije trap van op zo'n 25 meter, in de allerlaatste seconden, werd Herentals fataal.

Via de binnenkant van de paal dan nog trapte Verhoeven buiten het bereik van Brosens tegen de netten en roodwit, dat nochtans verdienstelijk streed, moest puntenloos naar de kleedkamer.

Twee aftastende ploegen legden veel goeie wil op de mat maar in het eerste kwartier konden we, aan beide zijden, geen kans noteren. Na een kwartier spelen was de eerste mogelijkheid er één voor de bezoekers maar Brosens kon simpel oprapen. Even later was er een schuchtere thuispoging maar het schot ging ver over.

Er kwamen nu toch kansen want weer enkele tellen later bereikte een voorzet van Vlaeymans het hoofd van Adiaensen en nu moest doelman Goris echt wel aan de bak om zijn netten ongeschonden te houden.

In de 25e minuut kreeg een bezoekende verdediger de bal onschuldig tegen de arm. Volgens onze logica geen strafschop maar vorige week ging de bal wel op de stip. Om maar aan te geven de refs in eerste provinciale niet allemaal dezelfde consignes hanteren.

Soit, snel naar de overzijde, waar een kopbal niet goed geraakt werd. Even voor het half uur moest VC scoren. Adriaensen werd voor Goris afgezonderd. Jelle passte naar Kabongo, maar "Joske" kwam een paar centimeter te laat om het leer over de lijn te duwen.

Hier had de 1-0 op het bord moeten staan. Rond het half uur kreeg Convalle de bal en stond plots met 2 ploegmaats tegen 2 verdedigers in overtal. Maar Gianni werd vakkundig tegen de grond gewerkt en weg was de wenkende kans. Het laatste vermeldenswaardige feit was ook nog voor roodwit, maar op een scherpe voorzet kreeg niemand zijn hoofd tegen.

0 – 0 de rust maar het gevoel overheerste dat Herentals toch op punten voorstond, al koop je daar in voetbal niks voor.

Na de rust wou VC toch meer dan dat gelijkspel, maar ook de bezoekers wilden met meer terug naar Wommelgem. In de 52 minuut mocht Vlaeymans alleeen op doel afgaan, maar vond een attente Goris op zijn weg. Rond het uur kreeg VC de bal niet weg, maar werd uiteindelijk net voor de lijn gekeerd.

Minuten later was er een volgende bezoekende actie maar de vrije man keilde de bal hoog over. In de 65e minuut was er onzekerheid in de VC-defensie maar Brosens maakte de poging van een Ternesse-aanvaller ongedaan. Aan de overzijde werd Adriaensen voor Goris afgezonderd.

Jelle kreeg de bal niet voorbij de bezoekende portier en ook de aanstormende Vlaeymans kreeg het leer niet voorbij de Ternesse-portier. In minuut 77 was er een snelle VC uitbraak maar de bal werd intremis in hoekschop gewerkt. De wil was er nog wel maar het aantal foute passes stapelde zich op. In minuut 85 trapte de snelle Bakaria voor de bezoekers hoog over.

Een vrije trap met een vreemde curve verraste Brosens bijna. Het moest de laatste actie geweest zijn. De klok stond al enkele minuten op 90:00 toen Verhoeven nog een vrije trap van op zo'n 25m mocht nemen en zoals in de aanhef reeds meegedeeld verdween de bal, tegen de binnenkant van de paal buiten het bereik van Brosens.

Nog een schuchtere VC poging leidde tot niets meer en heel Ternesse in extase, en VC in zak en as. Want dit late doelpunt gaf zeker niet de verhouding tussen de 2 ploegen weer.

VC Herentals kan, met een 1 op 9, moeilijk van een geslaagde competitiestart spreken.

Scoren lijkt voor VC een probleem. Maar we zagen Davy Voorspoels gisteren "rondlopen". Ook Nico Van der Linden wordt wordt volgende week terug in de basis verwacht.

Volgende zondag trekt het gehele VC-gezelschap naar 's Gravenwezel, waar Ilja De Ridder een verleden heeft.  Het is de enige ploeg die in het klassement nog achter roodwit staat. Start om 15:00 uur', besluit Jan Deckers. Nnieuws