VC Herentals moest al na 2' achtervolgen : 0-1 (Nelen).  Wuustwezel deelde de 1e helft de lakens uit met zowat gepolijst voetbal.  Dat resulteerde in minuut 23' tot de 0-2 (opnieuw Nelen).  Ook de ruststand.

VC-coach Frank Braeckmans had tijdens de rust de gelederen even op hun plichten gewezen.  Rood-wit kwam na de koffie steviger in het spel.  In de 51' kopte Vanlommel onhoudbaar binnen : 1-2.

De VC-supporters kregen hierdoor meer en meer hoop. Echter 2 minuten later kon de allomtegenwoordige Osuwu VC-doelman Brosens verschalken en binnentikken : 1-3 (53').

Match gespeeld dacht ieder.  Voorspoels tikte op hoekschop nog tegen de paal, maar de bal schoof toch binnen : 2-3 (73').

De thuisploeg riep alle hens aan dek om toch nog een punt thuis te houden.  Maar dat lukte niet meer.  VC moest trouwens vandaag nog heel wat vaste younsters wegens examens missen.

Volgende week trekt VC Herentals naar Lentezon.

Jan Deckers : 'VC Herentals thuis onderuit tegen Wuustwezel'

Door alle coronaperikelen werd de laatste zondag van januari de aanvang van de rest van het seizoen. In Olmen, dat veel lager geklasseerd stond, kreeg VC al een draai om de oren.

Zondag was Wuustwezel, ook al veel lager in de stand, de eerste ploeg die dit seizoen, op Sint-Janneke, de volle buit meepakte.

Bij VC was Raeymackers geschorst. Dillen en Claessens hadden studieverplichtingen maar Wouters stond, na lange afwezigheid, terug in de basis. De bezoekers trokken van het eerste fluitsignaal het laken naar zich toe en parkeerden op de herentalse helft.

De grote wijzer was nog geen twee keer rond geweest of roodwit stond al 0-1 achter. Zwak verdedigen bracht Nelen voor Brosens en Wuustwezel al meteen op voorsprong. Herentals gaf niet thuis, het leek alsof de bezoekers met 2 man meer op het veld stonden.

Toch kreeg Vanlommel rond de 10e minuut een kans, zijn schot ging een meter naast. Dan zat er, bij een schot van Latour, meer gevaar in. Maar Brosens zag ook deze poging naast gaan. Veel middenveldspel en dito balverlies tekende het vervolg.

Tot halfweg de eerste helft, na alweer dom verlies, Nelen weer voor Brosens verscheen en simpel afwerkte. 0-2 Roodwit moest nu wel vol aan de bak. En rond het half uur kreeg Voorspoels de bal net niet voorbij Kersmaeckers.

Even later moest de bezoekende doelman dan toch aan het werk op een schot van Claes. De bezoekers hadden het laatste woord in een eerste helft waarin VC achter de feiten aanliep.

Trainer Braeckmans kennende zal er, tijdens de rust, wel gepraat en bijgestuurd geweest zijn want roodwit kwam scherper uit de kleedkamers.

5 minuten na aanvang van de tweede periode lukte VC de aansluitingstreffer. Mariën in snelheid voorbij zijn tegenstander, mooie voorzet op het hoofd van Vanlommel en Dries kopte overhoeks binnen 1-2.

Maar even later ging de scheids een hoofdrol opeisen. Dams werd een tijd belaagd tot hij neerviel en in zijn val een Wuustwezelnaar meepakte. Fout, dat wel, maar voor de bezoekers! Owusu krulde bal van op zo’n 20 meter naast de muur en de paal binnen.

1-3 VC ging nu nog feller aanvallen . Enkele minuten later was Mariën alweer voorbij z’n belager gesprint, maar werd, tegen de doellijn binnen het strafschopgebied, tegen de grond gewerkt.

De boosdoener sprong snel recht en zette een stap achteruit waar de ref het leer neerlegde voor een vrije trap en de poppen waren aan het dansen.

Met nog 20 minuten voor de boeg viel een voorzet op de lijn van de kleine rechthoek. Andries kon niet genoeg kracht zetten in zijn schot om Kersmaeckers te verschalken.

Even later blies VC dan toch weer lucht in de wedstrijd want op een hoekschop van Vanlommel kon Voorspoels de 2-3 binnen tikken.

De rest van de wedstrijd, mogen we het zo noemen, werd ontsiert door tijdgewin en een ref die maar liefst 9 keer geel trok in een al bij al faire wedstrijd. De vele minuten extra kon VC niet meer inspireren om de eerste thuisnederlaag van het seizoen af te wenden.

De eerste helft leek nergens op. Daar lag de basis voor de eerste thuisnederlaag tegen Wuustwezel, dat 6 punten pakt tegen VC.

Volgende week trekt roodwit naar Lentezon dat zich zondag naar plaats 2 voetbalde maar amper 2 punten meer telt dan Herentals. Aanvang terug om 15u.'