Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

VC Herentals - Kalmthout 1-2 : ref kop van jut

VC

VC Herentals - Kalmthout eindige op 1-2.  De eindfase was er iets teveel aan voor VC.

'We hoorden tijdens de rust iemand zeggen: wie scoort zou wel eens de wedstrijd kunnen winnen', zegt Jan Deckers, VC-pr.   'Niet dus, want na een voorsprong en de onmiddellijke gelijkmaker incasseerde VC in de toegevoegde tijd nog een tweede tegentreffer.

Auwers zat zijn laatste rode zondag uit, Hoefnagels was geblesseerd. Daems en Raeymackers zien we na nieuwjaar pas terug aan het werk. Op deze koude decemberdag konden weinige toeschouwers zich in de eerste helft verwarmen. Een gezapig tempo met degelijk voetbal, dat wel. Maar de kansen waren schaars, zo niet onbestaande.

Al hadden we het gevoel dat Brosens de meeste ballen op zich af kreeg. In de 7e minuut legde VC een mooie aanval op de mat, maar de afwerking kon doelman Fosco niet verontrusten. Eénmaal moest zijn opponent plat op een bezoekend schot maar die poging zou naast doel beland zijn.

Ruststand : een logische 0 – 0.

Dan had de tweede helft heel wat  meer te bieden met druk van de thuisploeg naar voor. Onmiddellijk kopte Wouters een vrije trap een half metertje over. Een minuutje later kreeg Laenen de bal toegespeeld, zijn schot belandde via Fosco en de paal in hoekschop. In de 55e ontdeed Laenen zich van zijn tegenstrever en ging op Fosco af. Maar het wil maar niet lukken voor Kenzo, want zijn inzenden belandde, à la Lukaku, op de binnenkant van de paal.

In de 59e minuut kreeg een bezoeker een tweede gele kaart onder de neus geduwd, een zware sanctie. Lang kon roodwit niet profiteren van die numerieke meerderheid, want amper 2 minuten later kreeg ook Somers onbegrijpelijk rood.

De ruimtes werden groter en in de 65e minuut leek VC een optie te nemen op de winst. Dillen snelde de lijn af, vond Ziedins en die zag de vrijstaande Thiels lopen en die gaf Fosco geen kans. 1-0 Op dat moment een verdiende voorsprong. Maar ook hier kon roodwit de voorsprong niet lang vasthouden. Want amper 2 minuutjes later hingen de bordjes weer in evenwicht. Bij een geharrewar voor de neus van Brosens kreeg Haverhals zijn voet tegen de bal. 1-1

In de 77e minuut waren de poppetjes weer aan het dansen. Een scimmage voor het Kalmthoutse doel leidde tot een poging die volgens een aantal spelers met de arm uit doel werd geweerd. De ref, noch zijn assistent reageerden.

De wedstrijd kabbelde weer naar een niveau waar de moegestreden acteurs zich in een gelijkspel kon vinden. Maar het venijn zat in de staart want in de allerlaatste minuut kapte Haverhals, weer hij, zijn belager uit en duwde buiten bereik van Brosens de 1-2 tegen de touwen. Dat de VC-ontgoocheling ontzettend groot was hoeft geen betoog.

Uiteraard was de niet gefloten strafschop achteraf hét gespreksonderwerp waarbij de ref de kop van jut was. In het klassement ziet VC zijn achtervolgers stilaan naderen.

Volgende week staat de laatste wedstrijd van de heenronde geprogrammeerd op het veld van leider White Star. Afspraak in Schorvoort om 14:30 u.