De streekderby VC Herentals - KFC Lentezon kreeg geen winnaar : 1-1. Wel een billijke puntendeling.

Al na 3' kon de thuisaanhang juichen : Hoefnagels kapte zich knap vrij en besloot in de korte hoek (1-0).  De bezoekers lieten het niet aan hun hart komen. 7 minuten later liet Lentezon de deklat boven keeper Brosens trillen.  Bij een volgende fase was het wel prijs : een schuiver van Cools zette de bordjes opnieuw in evenwicht (1-1, 30'). Ook de ruststand.

Na de koffie kwamen beide teams nog wel vlot aan kansen, maar de afwerking bleef uit.  Lokale sterkhouder Voorspoels viel net na de rust uit met een blessure aan de heup.  Z'n vervanger Dillen kwam nog alleen voor de doelman, maar zonder resultaat.

Lentezon drong nog aan, maar iedereen leek tevreden met de puntendeling 1-1.

De VC-restaurantdag mocht zo'n 60 gasten ontvangen.

Jan Deckers : 'Topper tegen Lentezon eindigt onbeslist'

'Veel bekende gezichten bij de tegenstrever uit Beerse. Thomas Van Dingenen en Yannis Haneveer verdedigden ooit de Herentalse kleuren. Michel Christiaenssens was destijds trainer van rood-wit.

Het resultaat van een vermakelijke wedstrijd was uiteindelijk een gelijkspel en daar leek iedereen uiteindelijk tevreden mee.

Al in de openingsminuut kreeg Vanlommel de bal maar zijn poging werd afgeblokt. Meteen was de toon gezet, de intenties van rood-wit waren duidelijk. Enkele minuten later kreeg Hoefnagels op links veel ruimte. Ging naar binnen en trapte de bal naast Snoeys mooi binnen. 1-0.

Pech voor de thuisploeg want enkele minuten later moest het Voorspoels vervangen worden, toch wel een aderlating. Nog altijd in de beginfase viseerde de bezoekende Gijsels de onderkant van de deklat. 11e minuut : na een dubbelpass met Dillen kreeg Hoefnagels de bal terug maar Niels trapte de wenkende kans naast de paal buiten.

Het tempo lag verschroeiend hoog. VC wou meer want in minuut 20 sneed Hoefnagels weer naar binnen maar mikte nu rakelings over. Even voor het half uur haalde een Lentezon-aanvaller de achterlijn, vond centraal een ploegmaat, die de bal slim liet lopen en Cools had maar binnen te duwen. 1-1.

Even voor de pauze speelde Andries zich mooi vrij, omspeelde Snoeys, maar was te ver uitgeweken; zijn schot rolde wel naar doel maar miste kracht. Even voor de pauze stuurde Bellens Hoefnagels diep, Niels trapte de, bijna niet te missen kans, op de deklat. Het scenario van Wuustwezel doemde weer op: vele wenkende kansen leverden geen voorsprong op.

Net na de pauze ging Vanlommel zijn kans: zijn uithaal werd van richting veranderd en ging nipt buiten. In minuut 53 ging Hoefnagels ervandoor, viseerde de kruising maar een halve meter naast.

Lentezon werd sterker. Een gevaarlijke vrije schop moest Brosens in hoekschop werken. Die hoekschop werd nog weggewerkt maar de herneming ging nipt over. Met nog een kwartier op de klok kreeg Vanlommel weer veel vrijheid en krulde de bal naar de winkelhaak. Doelman Snoeys tipte de bal naast.

VC kreeg het moeilijker in de eindfase, wou absoluut dat punt vasthouden. Even voor affluiten vertrok een zwaar schot van Beersenaar Lavrijssen, dat een metertje naast verzeilde.

De klok stond al geruime tijd op 90', iedereen snakte naar dit verdiende gelijkspel, wanneer Convalle de bal onderschepte, en Dillen in het straatje stuurde. Jens trapte de opgelegde matchwinnaar in de handen van Snoeys. Meteen het einde van een best genietbare partij die eigenlijk geen verliezer verdiende.

Beide tegenstanders bekleden nu de 2e plaats achter Zwaneven. Een positieve vaststelling voor VC : het zet zijn been naast dat van de favorieten en da's toch een hele geruststelling met de twijfels die her en der vooraf opdoemden.

Volgend weekend zaterdag trekt roodwit naar Zandhoven, als titelkandidaat naar voor geschoven, maar dat zijn start toch wel wat gemist heeft. Aftrap om 20 uur.'