U bent hier

VC Herentals - KFC Lille 1-1 : billijk gelijkspel

Herentals | Lille
01.09.2013 - 18.50u
Door: Herman Gezelle

VC Herentals begon met enkele twijfels aan de nieuwe competitie.  De thuisploeg kwam alvast erg gehavend aan de aftrap.  Op Gorts en Dufraing kan VC dit seizoen geen beroep meer doen en bovendien moeten de rood-witten ook Van Bouwel missen met een spierscheur.  Van De Kerckhof nam licht geblesseerd plaats op de bank.  Lille werd door vele voetbalkenners trouwens bij de drie sterkste ploegen van de reeks gerekend en had nog iets goed te maken na de smadelijke 6-1 nederlaag van vorig seizoen.

De Krawaten zorgden voor het eerste gevaar via een schotje van De Cnaep en Chida maar Olieslagers had het laatste woord.  Herentals liet zich na een kwartier voor de eerste keer opmerken maar Dillen besloot vanop afstand ruim over.  Aan de overkant was Chida dicht bij het openingsdoelpunt maar zijn uithaal zoefde een metertje naast de kruising.  Halfweg de eerste helft  had Peeters na mistasten in de thuisverdediging het openingsdoelpunt aan de voet maar miste onbegrijpelijk.  Wanneer Peeters net voor het rustsignaal opnieuw een goede kans de nek omwrong viel het doelpunt aan de overzijde.  Vlaeymans verstuurde een perfecte voorzet en Dillen knikte de eerste goal van rood-wit tegen de touwen, 1-0. 

In de tweede helft waren de eerste mogelijkheden voor VCH.  Eerst kopte Niels Marien een hoekschop van Vlaeymans pal op doelman Van Nooten.  Even later verstuurde De Swert een schitterende crosspass richting Vlaeymans die de bal voor doel zwiepte maar Dillen miste voor een lege doelmond een unieke kans op de 2-0.  Dat betaalde Herentals cash want Van Lieshout trof aan de overzijde wel raak. 

Lille putte moed uit deze gelijkmaker en kwam nog enkele keren dicht bij een tweede treffer.  Chida kon een opgelegde kans op aangeven van Cansiziar echter niet afwerken.  Ook De Cnaep trof met een kopbal nog het doelhout.  Ondanks enkele wissels wijzigde de score niet meer waardoor Herentals  al bij al tevreden mag zijn met dit gelijkspel.

Volgende zondag wacht voor VC de eerste verplaatsing van het seizoen op het veld van Ternesse.  Van De Kerckhof zal dan naar alle waarschijnlijkheid volledig wedstrijdfit zijn en ook op de Nederlandse aanwinst Van Leerdam zal VC een beroep kunnen doen.  

VCH speelde met:  Olieslagers Steven;  Van Doninck Jelle; Marien Robin;  Vervoort Maarten;  De Swert Birger;  Vlaeymans Sam;  Caers Niels;  Dillen Robbe;  Van Der Schraelen Thomas;  Baeten Steffe;  Marien Niels.   Bank:  Dams Pieter;  Raeymaeckers Kai;  Van De Weyer Dries;  Van De Kerckhof Jeroen.

Vervangingen:  65e  Van De Kerckhof Jeroen voor Caers Niels

Gele kaarten:  Baeten Steffe (1e);  Marien Niels (1e); Van Doninck Jelle (1e)

Doelpunten:  44e  Dillen Robbe  1 – 0 ;  54e  Van Lieshout Maarten  1 - 1.

Verslag Kurt & Wendy Van Leemput / VC / Nnieuws - foto's Guy Verellen.

Een tevreden VC-Trainer Luc Beyens : 'Ik ben content over de inzet van m'n team.  We moesten vandaag heel wat belangrijke pionnen missen.  Lille is een stevige tegenstander met kwaliteit in huis. Met wat meer geluk hadden we de 3 punten kunnen thuishouden'.


imageMeer nieuws

KVC Westerlo wint op Lommel in minuut 93 : 0-1

Nationaal | Westerlo 27.11.2021 - 22.29u

Toon Aerts triomfeert in de thuishaven van Eli Iserbyt - vid

Toon Aerts triomfeert in de thuishaven van Eli Iserbyt - vid
Kempen regio | Nationaal | Vlaanderen 27.11.2021 - 18.59u

Minister Crevits steunt onderzoek naar toenemende angst en stress bij jongeren

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 27.11.2021 - 08.26u

30 jaar celstraf voor Surinaamse moordenaar narco

Grobbendonk | Internationaal 27.11.2021 - 01.47u

VB Herentals lanceert solidariteitscampagne: 'Een hart voor onze mensen'

VB Herentals lanceert solidariteitscampagne: 'Een hart voor onze mensen'
Herentals | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 27.11.2021 - 01.40u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto