U bent hier

VC Herentals - KFC Lille 1-1 : billijk gelijkspel, thuisploeg met 10 - extra verslag

Herentals | Lille
04.11.2018 - 18.38u
Door: Herman Gezelle

De streekderby VC Herentals - KFC Lille eindigde op 1-1 : een billijk gelijkspel. Bruyninckx pegelde de 1-0 in de 18' binnen. Rood-wit moest echter na 24' met 10 verder na 2x geel op 5 minuten voor Thomassen. Een handicap die de thuisploeg niet meer te boven kwam.

1-0, de ruststand. Lille wilde sowieso de achterstand rechtzetten en trof 2x de paal. In de 70' mocht geel-zwart juichen na een uithaal van Gerritsen.

In het laatste kwartier kwam Lille nog een paar keer dicht bij de winning goal: Delen viseerde de binnenkant van de paal 10 minuten voor tijd en deed dat kunstje even voor affluiten nog eens over: Gerritsen vergat de rebound tegen de netten te duwen en zo bleven beide teams op één puntje.

Voor beide teams was het nog bibberen tot affluiten.  Met het gelijkspel 1-1 konden beide coaches tevreden zijn.

Bij aanvang van de wedstrijd kregen de VC-sterkhouders Jari Bellens, Davy Voorspoels en Giani Convalle nog een attentie van het feestcomité van VC voor hun 100e match bij rood-wit.

Jan Michielsen, adjunct-directeur van CVO DTL HIK, gaf de aftrap van deze derby. Jan had blijkbaar al dagen geoefend : de allesziende ref keek dat het goed was.

Bij de pronostiek hadden enkel de dames het geluk aan hun hand.  Dirk Dierckx, pr van VC,  mocht hen gelukkig maken met een leuke prijs.

VC haalt zwaarbevochten punt tegen Lille

VC Herentals en Lille werden bij aanvang van de competitie getipt als twee mogelijke kandidaten voor een eindrondeticket. We vonden beide ploegen terug op de plaatsen 10 en 11 en konden bijgevolg niet van een denderende start spreken.

'Roodwit begon tegen de buren uit Lille sterk aan de match, moest na een kwart van de match met 10 verder en dat brak de thuisploeg uiteindelijk zuur op', zegtJan Deckers pr VC. 'VC moest vrede nemen met een billijk gelijkspel.

VC gaf onmiddelijk, na het aanvangssignaal, aan de drie punten te willen thuishouden en trok meteen naar voor. Al meteen ging Thomassen voor succes maar werd wegens buitenspel teruggefloten en met een flauwe gele kaart bedacht.

Eentje met zware gevolgen, zo zou later blijken.De thuisploeg heerste. In minuut 18 kreeg Bruyninckx de bal en die liet Goris geen kans. 1-0 VC had zijn voorsprong beet maar wou meer.

In de volgende fase lukte Bruyninckx weer een doelpunt maar werd teruggefloten wegens vermeend buitenspel. In de 24e minuut schilderde Vlaeymans een bal op het hoofd van Voorspoels. Iedereen zag de kopbal van Davy binnengaan maar het leer scheerde de buitenkant van de paal. En dan, in dezelfde minuut, tikte Thomassen zijn tegenstrever aan.

Fout, dat wel, maar Martijn werd hiervoor bedacht met z'n tweede gele kaart. Een zwaar verdict. VC moest nog meer dan uur met 10 verder. Maar aan het spelbeeld veranderde niet veel.

Roodwit speelde vrank en vrij alsof ze met een mannetje meer voetbalden. In minuut 35 had Voorspoels de 2-0 aan de voet maar ook hij werd afgevlagd wegens buitenspel. Met de rust in zicht kreeg Davy zijn voet niet krachtig genoeg tegen de bal om Goris te verontrusten. Herentals ging rusten met de kleinste voorsprong en daar mocht vooral Lille gelukkig mee zijn.

In de tweede helft toonden de bezoekers toch wat meer initiatief en dat resulteerde al meteen met een schot dat nog net werd afgeblokt. De wedstrijd kabbelde nu heen en weer.

Lille werd sterker maar Herentals kon af en toe gevaarlijk counteren. Even na het uur leek de beslissing te vallen. Bruyninckx werd mooi vrijgespeeld en plaatste de bal met links naast de paal.

Maar doelman Goris bewees met een ultieme save waarom hij in een vorig leven in de Jupiler League onder de lat stond. In de 68e minuut moest De Ridder een poging van Gerritsen van de lijn keren. Even later trapte de Lilse aanvaller een schijnbaar onschuldig schot naar doel maar dat verdween onder de, anders zo secure, Herentalse goalie in doel.

De wedstrijd kon nu alle kanten uit want ook de thuisploeg kwam nog aan mogelijkheden. Met nog een kwartier voor de boeg werd Convalle vrijgespeeld maar Gianni kraakte zijn schot.

Maar ook Lille ging op zoek naar de overwinning. VC had heel wat brandstof verbruikt en in de 81e minuut kwam de thuisploeg goed weg toen een afstandsschot tegen de paal eindigde. Aan de overzijde vond een tegenaanval tot tweemaal toe niet de juiste afwerking. In de slotfase stierf een Lils schot nog maar eens op de paal.

In de herneming trapte Gerritsen de bal over. VC haalde opgelucht adem want het verdiende de nederlaag zeker niet.

Herentals speelde een verdienstelijke partij, was aanvankelijk de betere ploeg maar het mannetje minder, gedurende meer dan een uur, woog uiteindelijk door. In de rangschikking moet roodwit een plaatsje inboeten en blijft in de buik van het peloton hangen.

Volgende zondag moet VC naar Berlaar om er Heikant partij te geven dat, in extremis, naast de eerste periode greep. Aanvang om 14:30u', besluit Jan Deckers.

Foto's Peter Verstraeten/ Nnieuws.

imageMeer nieuws

Wagen dronken bestuurster in beslag genomen

Wagen dronken bestuurster in beslag genomen
Heist op den Berg 19.04.2019 - 09.10u

13e Stessens 1 mei 'Athletics Classic Meeting' van AC Herentals

13e Stessens 1 mei 'Athletics Classic Meeting' van AC Herentals
Herentals | Kempen regio | Neteland 19.04.2019 - 08.50u

Politie waarschuwt voor malafide ‘Irish travellers’: “Denk 2 keer na”

Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen | Turnhout regio 19.04.2019 - 00.06u

Brandrisico stijgt naar oranje in natuurgebieden in Antwerpen en Limburg

Brandrisico stijgt naar oranje in natuurgebieden in Antwerpen en Limburg
Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 18.04.2019 - 11.26u

Nieuwtjes schepencollege Geel

Geel 18.04.2019 - 08.01u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto