VC Herentals wou maar al te graag zijn 2e thuiszege van het seizoen behalen in de derby tegen Lille. Rood-wit kon vertrouwen putten na de zege van vorige week in Arendonk.

VC Herentals wou maar al te graag zijn 2e thuiszege van het seizoen behalen in de derby tegen Lille. 

Rood-wit kon alvast vertrouwen putten na de zege van vorige week in Arendonk.  Het kon daarbij niet rekenen  op Van De Weyer die geschorst moest toekijken.

Herentals begon alvast met aanvallende intenties aan de wedstrijd want Baert viseerde reeds in de eerste minuut het bezoekende doel.  De thuisploeg hield de druk aan wat resulteerde in een pegel van De Swert op de bovenkant van het doelhout.  Op het kwartier besloot opnieuw De Swert rakelings naast. 

Uitstel bleek gelukkig geen afstel want Slechten bediende op de linkerflank Baert die het overzicht goed behield en Van Bouwel in stelling bracht die de 1-0 beheerst binnen schoot.  Halverwege de 1e helft liet Lille zich een eerste keer opmerken via De Cnaep maar Olieslagers ging goed plat.  Herentals reageerde op de gepaste manier via Slechten die de bal heerlijk naast Van Hove krulde en de thuisploeg nog voor het halfuur op 2-0 zette.

De Herentalse vreugde kreeg nog meer kleur toen Slechten na een perfecte assist van Baert de 3-0 op het bord zette.  Trainer Bollaerts van Lille, die vooraf geen hoge verwachtingen had van dit Herentals, voerde net voor de rust nog een dubbele vervanging door in de hoop het tij te doen keren.  Bijna lukte dit ook want een schot van Haznadar en een kopbal van Mertens gingen maar rakelings naast het doelhout.  Rusten deden we met een comfortabele 3-0 voorsprong. 
 
Iedereen verwachtte een erg agressief Lille aan het begin van de tweede helft maar het was Herentals die al snel een unieke kans kreeg om de wedstrijd definitief te beslissen.  Baert kon alleen op het bezoekende doel afgaan maar Robin tikte de bal net iets te ver vooruit waardoor de kans in rook opging. 

Aan de overkant moest Olieslagers met een schitterende reflex de 3-1 voorkomen maar moest zich even later toch gewonnen geven wanneer De Cnaep met een afgeweken bal toch voor de Lilse eerredder kan zorgen.  Herentals leek even een moeilijke periode tegemoet te gaan maar herpakte zich al snel. 

De wedstrijd kreeg opnieuw pit wanneer Slechten even aan het truitje ging hangen van De Cnaep die zich daarop revancheerde met de elleboog.  Terecht geel van de scheids voor Slechten maar onbegrijpelijk volgde er geen kaart voor De Cnaep.  Het gaf de thuisploeg wel een nieuwe drive want niet veel later volgde er een heerlijke assist van Slechten voor De Swert die de bevrijdende 4-1 beheerst tegen de touwen trapte. 

Lille reageerde met een kopbal van Haznadar die de onderkant van de lat likte maar niet over de achterlijn ging, het protest van de bezoekers bleef uit wat het gelijk van de lijnrechter bevestigde. 

Aan de overkant maakte de ingevallen Van Genechten zijn eerste doelpunt van het seizoen, 5–1.  Herentals liet de teugels vieren en Van Geel kreeg nog een kans voor geel-zwart maar Olieslagers was alweer attent. 

In de slotminuut zette Baert nog de zware 6-1 op het bord op aangeven van Van Genechten die een heerlijke pass van invaller Robin Marien (18 jaar) kreeg.
 
Het was op en top  genieten voor al wie rood-wit gezind was zondagnamiddag.  De spelers gaven een duidelijk antwoord op kritiek uit bepaalde hoeken.  Met de winst van Branddonk op Houtvenne waren de Pollet-boys immers bijna verplicht op ook de 3 punten te behalen in deze derby. 

Volgende week wacht een verplaatsing naar de leider in deze competitie, Antonia.  Niets te verliezen, alleen maar te winnen, dat is het motto voor zaterdag.  Dit zal wel zonder Wouters moeten gebeuren die zijn 3e gele kaart incasseerde en daardoor geschorst moet toekijken.

Na de match vierde VC nog een verdiend feestje met een meer dan tevreden coach Luc Beyens in de voorlinie.
 
VCH speelde met:  Olieslagers Steven;  De Swert Birger;  Van Doninck Jelle;  Wouters Thomas;  Baert Robin;  Van Bouwel Ken;  Slechten Jochen;  V.D.Schraelen Thomas;  Baeten Steffe;  Van Peer Nick;  Dufraing Kevin.
Bank:  Dams Pieter;  Mariën Robin;  Bruynseels Miguel;  Van Genechten Steven
Vervangingen:  67e  Van Genechten Steven voor Van Bouwel Ken; 
79e  Mariën Robin voor Wouters Thomas ; 
83e  Bruynseels Miguel voor Slechten Jochen.
 
Kaarten:  Wouters Thomas (geel, 3e) ;  Slechten Jochen  (geel, 1e)
 
Doelpunten:  17e  Van Bouwel Ken  1 – 0 ;  25e  Slechten Jochen   2 – 0 ;  35e  Slechten Jochen 3 – 0 ;  52e  De Cnaep Jonas  3 – 1 ;  75e  De Swert Birger  4 – 1 ;   78e  Van Genechten Steven  5 – 1 ;  90e  Baert Robin  6 - 1.

Verslag Kurt & Wendy Van Leemput / Nnieuws.
 
Bekijk de HD-video : feestje in de VC-kleedkamer