Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

VC Herentals – KFC Pulle 1-1 : "Weer onbeslist, na kansrijk duel"

VC - Pulle

Net zoals in de heenronde eindigde de partij tussen VC Herentals en KFC Pulle op een gelijkspel, in een wedstrijd die bol stond van kansen. Op zich een puik resultaat tegen een gedegen tegenstrever, hoewel VC met het resultaat niet veel opschiet.

"Dams geraakte niet speelklaar en ook Wouters moest geblesseerd afhaken", zegt Jan Deckers, communicatie VC Herentals.   "Vanlommel keerde terug uit schorsing. Het was meteen duidelijk dat de wedstrijd voor roodwit geen wandeling in het park zou worden. Pulle duwde VC meteen op eigen helft terug. Het waren vooral de vleugelaanvallers die de rode defensie pijn deden. VC probeerde snel onder de druk uit te komen en lukte daar wel deels in. Maar in de 8e minuut snelde Dillen de ruimte in en werkte beheerst naast Croes af 1-0.

De bezoekers wisten even niet wat hen overkwam en gingen naarstig op zoek naar de gelijkmaker. Even later eindigde zo’n aanval recht in de armen van Brosens. Even later ging Pulle dan toch scoren, maar Rijmen trapte, een meter voor doel, de bal naar de cornervlag.

De wedstrijd lag open met mogelijkheden aan beide zijden. In de 19e minuut trapte Ziedins schijnbaar onschuldig naar doel, maar Croes had met de vreemde curve meer moeite dan dat hij verwachte. In de 25e minuut ging Dillen de score verdubbelen. Weer zat hij eerst op bal, die over de verdediging ging, en mocht op Croes afgaan.

Op het moment dat Jens trapte stuiterde de bal even op en de wenkende kans vloog ver naast. Een paar schoten van ver leverden voor Pulle ook al niets op. In de 34e minuut geraakte een groene aanvaller tot aan de achterlijn, vond Struyf en die kopte buiten het bereik van Brosens binnen 1-1.

Even voor rusten bereikte een voorzet het hoofd van Sas. Croes kon nog net tegen de deklat duwen. Een kansrijke eerste helft werd afgefloten nadat een schot van Vanlommel in de handen van Croes eindigde. Iedereen was benieuwd wat de tweede helft ging brengen.

Die tweede helft begon met al onmiddellijk een Pulse kans. Maar daarna gingen de vleugelaanvallers meer inzakken en kwamen nog nauwelijks in het stuk voor. De wedstrijd lag nu helemaal in balans. Gaandeweg geraakte roodwit aan kansen, grote kansen.

Rond het uur testte Ziedins de handschoenen van de Pulse portier. De wedstrijd viel dan wat stil, qua doelpogingen. Tot een kwartier voor het einde Pulle een vrije trap mocht nemen op de rand van de 16, maar die eindigde over het herentalse doel.

Al in de laatste 10 minuten gleed een VC-verdediger weg en Brosens moest zijn ploeg toch behoeden voor een achterstand. Aan de overzijde werd Vanlommel diep gestuurd. Dries trapte de 2-1 nipt aan het doel van Croes voorbij. In het absolute slot vond Vanlommel het hoofd van Sas, maar de bal ging een halve meter over. De Pooter kreeg nog rood, maar dat veranderde niets meer aan de score.

VC staat steviger op plaats 13. Een plaats die momenteel recht geeft op barragewedstrijden, afhankelijk wat er in nationale allemaal gebeurd. Maar da’s allemaal nog ver weg. De kloof met de veilige plaats 12, waar momenteel Noordstar te vinden is, bedraagt nog steeds 8 punten.

Volgende week is het dan zover. Na de uitgestelde speeldag van 2 weken geleden kijken zondag de 2 Herentalse ploegen mekaar in de ogen. Hopelijk recupereert VC Wouters en Dams en is Somers terug inzetbaar. Opgelet : de wedstrijd begint uitzonderlijk om 14:30u.   Foto's Ilse Bax/ NNieuws.