VC Herentals blijft met een zuinige zege tegen KSK Weelde op koers om een stevig seizoen neer te zetten.

De bezoekers namen al van bij de aftrap het initiatief op een erg drassige grasmat.  Het was moeilijk spelen onder de fikse regenbuien.  Pas na het hafluur kregen beide teams wat kansen.  Een schuiver van Hoefnagels ging net naast.  Jef Andries, alweer in prima doen, prikte de 1-0 binnen (38'). Ook de ruststand.

Na de koffie ontpopte Weelde zich met o.a. all rounder Koeks tot een aanvalsmachine.  De bezoekers troffen 2 x de paal, en in de eindfase nog de deklat, maar het mocht niet zijn.

KSK-talent Germahin Koeks bleef tot de laatste minuut de gesel voor roodwit.  Het bleef 1-0, eindstand.

Roodwit deelt de leiding met Lentezon.  Volgende week volgt de topper voor de koppositie : Herselt- VC Herentals.

Jan Deckers :  'VC Herentals pakt volle buit tegen Weelde'

'De derde tegen de vierde in het klassement dan kan je van een topper spreken.

Soms moet je, om een wedstrijd te winnen, over een dosis geluk beschikken, voor of tegen. In de tweede helft en vooral in de slotfase had Herentals dame Fortuna verschillende malen aan de zijde staan. Of het verhaal van… het mag eens meezitten.

Trainer Braeckmans moest nog maar eens uit het VC jeugdarsenaal putten om zijn elftal vorm te geven. Wel zaten Voorspoels en Wouters op de bank.

In het eerste half uur liet VC de bal aan de bezoekers, bewust of uit noodzaak. Met een aartsgevaarlijke Koeks was er continu bezoekende dreiging, maar een uitgesproken kans konden we voor de bezoekers de eerste 45 minuten niet noteren.

De thuisploeg moest zich, in die periode, beperken tot controlevoetbal, maar vergat vaak te voetballen. In de 17e minuut was er plots een eerste kans voor de thuisploeg. Hoefnagels werd diep gestuurd. Zijn poging strandde op Hoskens. De herneming leverde alleen maar een hoekschop op. Na een half uur sloeg de wedstrijd om.

Roodwit speelde nu de ene na de andere kans bij elkaar. Eerst sneed Hoefnagels naar binnen. Zijn poging ging nipt aan het doel van Hoskens voorbij. Even later dook Andries in de ruimte. Zijn schot ging over en naast.  33e minuut : Vanlommel werd vrijgespeeld maar Dries zag zijn poging door Hoskens gestopt.

34e minuut : ver schot van Claes waar Hoskens alle moeite mee had. 36e minuut :  Raeymackers haalde de achterlijn. Bij zijn scherpe voorzet kwam Vanlommel centimeters te kort om binnen te duwen. Dit kon toch niet blijven duren en 2 minuten later klom VC op voorsprong.

Een verre voorzet werd voorbij de tweede paal terug voor doel gebracht waar Andries in tweemaal Hoskens verschalkte 1 – 0.

Een vrije trap voor Weelde op een venijnige plaats resulteerde in een schot in het zijnet. Met de rust in zicht kreeg Andries nog een kans ; met de rug naar doel mikte Jef de bal echter nipt over. Qua kansen kon VC zijn voorsprong wettigen.

De tweede helft begon zoals de eerste : veel balbezit voor Weelde, alleen stond roodwit nu wel op voorsprong. Rond het uur begon Weelde met een schot van Van de Pol aan een poging om de achterstand weg te werken. De regen viel nu met bakken uit de hemel.

De acteurs werden op hun fysieke paraatheid getest. Sensatie in minuut 66 : een Weeldens afstandsschot knalde via de binnenkant van de paal in de voeten van Boels. Iedereen zag Weelde de gelijkmaker scoren maar de bal verdween in de grijparmen van een ogenschijnlijke kansloze Brosens.

Hier  kwam VC een eerste keer goed weg. De thuisploeg kreeg de bal niet meer tot bij z’n spitsen. Met nog een kwartier te gaan onderschepte Vanlommel een foute Weelde-pass en ging zijn kans.  Zijn lob ging over Hoskens maar ook een half metertje over het bezoekende doel.

Enkele minuten later mocht Wouters een vrije trap nemen op de hoek van het zestienmetergebied. Zijn voorzet waaide aan alles en iedereen voorbij.  Nadat Vanlommel nog eens een poging waagde, moest VC achteruit.

Koeks ging nog eens aan de haal, bereikte de achterlijn, maar zijn inzenden werd hoog over getrapt. Roodwit snakte naar adem. Enkele minuten later vond een bezoeker weer de achterlijn, wederom werd de voorzet gemist.

De klok stond al een tijd op 90 wanneer Weelde een laatste poging ondernam om toch nog een punt mee naar huis te nemen. De laatste actie leek op een wanhoopspoging van Koeks zijn schot likte de kruising. De ref floot de wedstrijd af en heel VC haalde opgelucht adem.  1-0 Eindstand.

Herentals maakte het omgekeerde mee in Wuustwezel waar de voetbalgoden blijkbaar de kant van de thuisploeg kozen. Vandaag kreeg VC ze aan de zijde.

Volgende week moet roodwit naar Herselt, dat verrassend onderuit ging in Minderhout. VC speelt er zijn tweede topper op rij in een wedstrijd van… niks moet, alles mag. De inzet is wel de eerste periodetitel. Aftrap: zaterdag om 20:00 uur.

13 Zandhoven 9 2 6 1 16/20 7
14 Minderhout 9 2 6 1 8/17 7