Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

VC Herentals - KVC Lille (B) 0-5 : 'Zware forfaitcijfers tegen B-ploeg uit Amateurreeks' - extra verslag

VC Herentals

VC Herentals kreeg vanmiddag de B-ploeg van KVC Lille United op bezoek.  De HIS-boys kregen zware forfaitcijfers om de oren : 0-5.

'Na 10 minuten stond het al 0-3', weet Jan Deckers, VC-pr. 'We stonden nergens.  Je zag meteen na de aftrap al het verschil : we speelden tegen een 'zogenaamde B-ploeg' uit 2e Amateur die veel sterker bleek dan we ooit zouden kunnen denken.  Onze verdediging liet teveel gaten op korte tijd.  Lille bleek heel efficiënt bij de afwerking.  Bij de rust stond het al 0-4.'

VC-coach Frank Braeckmans (foto) trok aan de noodrem en voerde tijdens de rust enkele vervangingen door.  Dat resulteerde in een beter spelbeeld, maar deed de match niet kantelen.  De Krawaten dikten de score nog aan tot 0-5.

Jan Deckers VC-pr :  'VC Herentals krijgt pandoering van Lille B'

'Voor de eerste keer in de geschiedenis van VC Herentals was de tegenstrever een B-ploeg. Van onderschatting was zeker geen sprake. Maar de confrontatie met Lille B zal nog lang in de geheugens gegrift blijven.

Wouters geraakte niet fit, Voorspoels en Dams liggen langer in de lappenmand. Vooraleer elke supporter goed en wel op zijn plaats stond, lag de wedstrijd al in een beslissende plooi. In de derde minuut al werd Janssens in de rug van de thuisverdediging aangespeeld en gaf Brosens geen kans. 0-1 In de 8e minuut een soortgelijke situatie maar nu kon Brosens nog in hoekschop werken.

Uit de hoekschop kreeg Van den Reek de bal aan de hoek van het strafschopgebied en krulde het leer te makkelijk naast de paal binnen. 0-2 Vc gaf niet thuis, bakte er niks van en slag om slinger verscheen een bezoeker voor Brosens. Gelukkig had Cedric wel een begenadigde dag, maar wat haalde het uit. De 12e minuut nog maar; Thulan kreeg de bal weer in de rug van de verdediging aangespeeld en tekende zowaar voor 0-3. In de 23e minuut mocht diezelfde Thulan  weer richting thuisdoel vertrekken, weliswaar in  duidelijk buitenspel, maar de lijnrechter zijn neus bloedde en 0-4 na nog geen kwart wedstrijd.

Het bleef rammelen in de thuisdefensie en het middenveld kreeg geen vat op de veel betere georganiseerde bezoekers. Net na het kwartier kreeg roodwit weer een bal door het hart van de verdediging en Brosens was ei zo na een vijfde geklopt. De wedstrijd lag dan al lang in een beslissende plooi en Herentals kwam beter in de match, maar telkens leidde één slechte pass een tegenaanval in, en die waren steeds vlijmscherp.

Rond de 26e minuut ging VC dan toch de aansluitingstreffer lukken maar Van De Waeter kon een schot van Vanlommel kon nipt tegen de onderkant van de deklat duwen. Even later trapte Mariën vanuit een scherpe hoek in de handen van Van De Waeter.

Aan de overzijde moest Brosens zijn kunnen nog eens tonen en enkele minuten later kopte Bellens een voorzet, voor een aanstormende Lillenaar, in hoekschop. Even voor de rust kreeg Laenen de bal niet onder controle en weg was de wenkende kans.

Trainer Braeckmans bracht zijn 4 bankzitters in, Convalle ging naast Bellens verdedigen. Het bracht de partij wel meer in evenwicht. Hoefnagels kopte meteen een bal over. Een schot van Thulan ging voorlangs. In de 57e minuut vonden de bezoekers weer een gaatje in de thuisdefensie en Janssens zette de forfaitcijfers op het bord.

Even later was er een mistasten in de Lille-verdediging, Vanlommel mocht op Van De Waeter afgaan, maar geraakte er niet voorbij. Dries probeerde het nog eens van op afstand, verdienstelijk maar zonder gevaar. Het laatste wapenfeit was een schot van Hoefnagels van op zo’n 25 meter. De poging spatte uiteen op de deklat. Herentals was zelfs geen eerredder gegund. Na het laatste fluitsignaal was de ontgoocheling bij de thuisploeg groot. Heel groot.

Enerzijds was het niveau dat roodwit bracht bedroevend.

Met het aantrekken van een aantal ervaren spelers, aangevuld met beloftevolle jongeren die hun opleiding kregen in de hoogste afdeling, had men de lat toch wat hoger gelegd dan vorig seizoen. Anderzijds hadden we, met een B ploeg als tegenstander, toch een jongere garde verwacht, die dan op termijn inzetbaar zouden zijn in het A elftal, al zeker geen dertigers of buitenlanders, maar het is natuurlijk hun goed recht om een ervaren ploeg in lijn te brengen. De tegenstander moet er zijn ding maar tegenover zetten.

Met één punt op zes kan men bij VC moeilijk van een geslaagde seizoenstart spreken. Dat er hartig gaat gepraat worden, hoeft geen betoog. Na deze voetballes zullen de hoofden snel in dezelfde richting moeten geplaatst worden, want zaterdagavond wacht alweer een aartsmoeilijke verplaatsing naar Punt-Larum. Aftrap op 19:30 u.' Foto NNieuws.