Herentals ontving het Limburgse Wellen in de eerste wedstrijd van de terugronde.  De heenwedstrijd leverde een 1-4 zege op maar bij de thuisploeg ontbraken eind augustus nogal wat basispionnen.  De rollen zijn nu volledig omgekeerd.  Wellen kan uitgaan van een rustig seizoen in de middenmoot terwijl het bij de thuisploeg alle hens aan dek blijft om het behoud af te dwingen.

Tot overmaat van ramp telt rood-wit nog altijd een hele rist afwezigen, Van De Kerkhof, Van Bouwel, en De Swert konden om diverse redenen niet aantreden.

Herentals begon goed aan de wedstrijd, Vlaeymans kreeg reeds in de eerste minuut een kans maar het openingsdoelpunt bleef achterwege.  Ook Wellen prikte al vroeg in de wedstrijd, Sogutcu zag zijn schot nog gekraakte worden maar in de herneming besloot Sleyen op Doino.  Na een kwartier zette de thuisploeg een fraaie combinatie op maar Vlaeymans kon niet afwerken.

Aan de overzijde kwam VC goed weg wanneer Bieniek de bal voor doel bracht maar Doino kon nog net met de vingertoppen het leer wegwerken.  De kansen werden goed verdeeld onder beide ploegen, voor de thuisploeg besloot Van Der Schraelen te zwak terwijl Sogutcu voor de bezoekers naast besloot.  De grootste kansen waren evenwel voor de thuisploeg maar zowel Van Roosbroeck als Van Doninck konden niet scoren.

Kansen aan beide kanten : geen goals

Van Den Vonder waagde al vroeg in de tweede helft zijn kans maar zijn schuiver ging een metertje naast.  Enkele minuten later moest hij noodgedwongen naar de kant met vermoedelijk een verrekking.  Na een uur spelen onderschepte Van Der Schraelen de bal en speelde gepast in op Van Roosbroeck die een open kans wel erg ver naast trapte.  Aan de overzijde moest Doino goed plat op een poging van Sogutcu.

Opnieuw Van Roosbroeck kreeg een uitmuntende kans op een doelpunt na mooi voorbereidend werk van Vlaeymans maar ook deze keer bleef de afwerking ondermaats.   Een kwartier voor affluiten krulde Jens de bal echter wel knap richting kruising maar doelman Ghijsens bracht al even knap redding.  Ook V.D.Schraelen miste op aangeven van Vlaeymans nog een opgelegde kans zodat de beginscore ook meteen de eindscore werd.

Herentals pakt dus nog eens een puntje maar eigenlijk verloor het er opnieuw twee.  Rood-wit kreeg kansen om 2 tot 3 wedstrijden te winnen maar uitstekende kansen werden niet afgewerkt.   Ondanks de inzet van de hele ploeg vergroot de kloof naar een veilige zone wekelijks.

Hopelijk kan er na de winterstop een remonte ingezet worden te beginnen met een verplaatsing naar Leopoldsburg.

VCH speelde met:  Doino Michiel; Van Doninck Jelle;  Verberne Aart; Van Den Vonder Thomas; Verdonck Simon; Vlaeymans Sam; Van Roosbroeck Jens; Van Der Schraelen Thomas;  Dillen Robbe; Van Leerdam Ilja en Thomassen Martijn.   Bank: Dams Pieter; Hoefnagels Niels;  Raeymaeckers Kai en Vervoort Joy.

Vervangingen: 50e  Raeymaeckers Kai voor Van Den Vonder Thomas; 53e Hoefnagels Niels voor Dillen Robbe.

Verslag Kurt & Wendy Van Leemput / foto's Guy Verellen /NNieuws.