VC Herentals speelde in zijn tweede oefengalop in evenveel dagen tegen de beloften van Lierse.  Ondanks de lange lijst van geblesseerden kon het wel opnieuw rekenen op Van Bouwel en Caers (reis) en Van Grieken.

Het eerste schotje kwam van de voet van Nijs maar zijn poging ging twee meter naast doel.  Nog voor de tien minuten vol waren moest Robin Mariën noodgedwongen naar de kant met een blessure, hopelijk valt de schade voor Robin mee.   Herentals had het moeilijk om vooraan te geraken en daarom probeerde Van De Kerckhof het vanop 30 meter maar de bezoekende goalie plukte vrij simpel.  De thuisploeg probeerde ondanks een kort opzittend Lierse toch enkele combinaties op de mat te leggen maar de kansen waren voor de bezoekers.  De talentvolle Adesanya trapte richting korte hoek maar het leder ging via de vingertoppen van Olieslagers tegen de paal.

De volgende kans voor Lierse was wel raak.  Dom balverlies op het middenveld gaf Adesanya teveel vrijheid en die krulde de bal netjes in de verste hoek.  Bijna werd de score vlak nadien verdubbeld maar Vets kopte een hoekschop tegen de paal en ook in herneming kon Vets dankzij een schitterende tussenkomst van Olieslagers niet scoren.   Ook Vandenberghe kon van zeer kortbij niet afwerken, tot twee keer hielden de vuisten van Olieslagers Lierse van een tweede doelpunt.  Het laatste gevaar van de eerste helft kwam via een scherp aangesneden vrije trap van Vlaeymans maar het leder schoof nipt voorbij enkele rood-witte voeten.

De tweede helft begon kenmerkend met vele wijzigingen.    Kansen kwamen er nog nauwelijks, op een gekruist schot van Adesanya was een bijna een kwartier wachten en een lage schuiver van Nijs viel halfweg de tweede helft te noteren.  Toch wisten de bezoekers nog één keer te scoren via Vets die een strafschop wist om te zetten alhoewel Olieslagers er erg dicht bij zat.

VC Herentals verliest dus zijn tweede oefenwedstrijd met 0-2 en trekt zaterdag naar Immervoort voor de eerste wedstrijd in de beker van Antwerpen.

VCH begon met:  Olieslagers Steven;  Van Doninck Jelle;  Marien Robin;  Vervoort Maarten;  De Swert Birger;  Vlaeymans Sam;  Van Der Schraelen Thomas;  Baeten Steffe;  Marien Niels;  Van De Weyer Dries;  Van De Kerckhof Jeroen.

Bank:  Dams Pieter;  Caers Niels; Van Bouwel Ken;  Dirix Christophe; Van Grieken Marc; Dillen Robbe.

Doelpunten: 28e  Adesanya Jason  0 – 1 ;  65e Vets Gianni  0 – 2  (pen)

Verslag : Kurt Van Leemput