[pic=76_1286134171.JPG]VC Herentals was gebeten op een goede prestatie tegen Linda Olen om drie redenen. Het was de eerste derby van het seizoen, vorige week werd er met punten gemorst op Zwaneven én bij Linda speelde enkele vertrouwde VC gezichten van in het verleden. Omgekeerd keek Thomas Wouters bij rood-wit zijn ex-ploegmakkers in de ogen, een derby met een extra dimensie dus. Het wedstrijdbegin begon vrij aftastend voor beide elftallen. Linda tekende voor het eerste gevaar via een vrije trap van Peeters maar Van Den Heuvel kopte over. Herentals reageerde via een voorzet van Hassounfi maar Luyckx kwam net enkele millemeters te kort om de bal binnen te leggen. Dit was echter geen voorbode om het tempo op te drijven. Het duurde een halfuur vooraleer de volgende kans gecreëerd kon worden maar die leverde wel meteen een doelpunt op. Een vrije trap van de thuisploeg werd weggewerkt in de voeten van Heylen die de bal voor doel zwiepte en aan de tweede paal kopte Spiessens zijn eerste van het seizoen tegen de touwen. Nog geen minuut na het doelpunt was bezoeker Van Hemelen dicht bij de gelijkmaker, na een persoonlijke actie besloot hij nipt naast de kooi van De Booij. Vlak voor de koffie kwam VCH bijna op een geruststellende 2-0 voorsprong maar de lobbal van Van Brantegem werd knap door Mariën uit het doelvlak gezweefd. [b]2e helft: meer kansen, wachten tot allerlaatste minuut voor winning goal Kristof Benijts[/b]De tweede helft begon met een vrije trap van Heylen pal op de keeper maar aan de overkant kende Linda Olen meer geluk. Opnieuw lag een vrije trap aan de basis van het doelpunt waar van Hemelen ditmaal de bal tegen de netten werkte. De thuisploeg reageerde via Verbert die echter hoog over besloot. Herentals voerde de druk op en kon ook scoren via Van Brantegem die echter wegens discutabel buitenspel werd afgekeurd. Nauwelijks dertig seconden later bediende Heylen subliem Van Brantegem die ditmaal zijn schot van de lijn gekeerd zag. Rood-wit stapelde de kansen nu op maar telkens liep er finaal iets mis, ook Bertels zag zijn poging in hoekschop verdwijnen. Dat pech aan de zijde van Herentals stond illustreerde de volgende fase, Verbert draaide zich knap vrij op de punt van de zestienmeter maar zijn afgeweken schot belandde via de paal in de grijparmen van Mariën. Met nog een kwartier te spelen bediende de pas ingevallen Benijts op recht Jurgen Bertels maar diens voorzet werd door Verbert nipt over gekopt. Wanneer niemand het meer verwachtte en de supporters zich trachten te verzoenen met een gelijkspel haalde Benijts toch zijn gram. Nadat de bal in de box werd gedropt was Kristof het snelste op de bal en bezorgde in extremis de drie punten aan VC Herentals dat Linda Olen dus klopte met 2-1.[b]Resume[/b]We onthouden vooral dat Herentals een zwakke eerste helft speelde waarin het inspiratieloos voetbalde en we dat in een derby niet echt kunnen accepteren. Maar zoals gebruikelijk herpakte rood-wit zich ondanks de gelijkmaker na de rust en voerde de druk gestaag om met de verdiende winning goal in blessuretijd. We onthouden ook dat bij sommige supporters van de bezoekers de potjes na de wedstrijd overkookten maar daar treden we zeker niet bij in detail en tot slot dat 3 spelers bij VCH geboekt staan met twee gele kaarten, nl. Van Ende, Heylen en Van Brantegem. Volgende week zaterdag trekt Herentals naar Nijlen, steeds een geladen derby, om daar zijn koppositie in het klassement te verdedigen. [b]VC Herentals speelde met[/b]: Niel De Booij, Thomas Wouters, Bart Spiessens, Dimitri Van Ende (66e Nick Van Peer), Stef Verwimp, Jurgen Bertels, Lars Luyckx (75e Kristof Benijts), Nathan Van Brantegem, Jonas Verbert (85e Simon Pauwels), Brahim Hassounfi, Gerd Heylen.Bank: Dieter Van Den Schoor, Kristof Benijts, Simon Pauwels, Nick Van Peer.Gele kaarten: Dimitri Van Ende, Gerd Heylen, Nathan Van BrantegemDoelpunten: 32e Bart Spiessens 1 – 0 ; 49e Tom Van Hemelen 1 – 1 ; 91e Kristof Benijts 2 - 1.[i]Verslag Kurt & Wendy Van Leemput / VC / ThalsFM Nnieuws.[/i]