Na de overwinning bij de buren van Linda Olen stond VC Herentals opnieuw voor een lastige opdracht in de topper tegen Heikant.

De heenwedstrijd stond nog bij iedereen vers in het geheugen gegrift waardoor niemand nog moest gemotiveerd worden om vandaag sterk te presteren. De bezoekers konden niet rekenen op de diensten van Wamberto terwijl Herentals een sterk bezette bank had met onder andere Van Doninck, Slechten en Van Grieken.

De thuisploeg begon voor zo'n 500 supporters iets snediger aan de wedstrijd want reeds in de 1e minuut stak Lucykx de bal listig binnendoor maar Dufraing kwam millimeters te kort om de vroege openingsgoal te scoren.

Even later een subtiel hakje van Dufraing naar Schuerwegen maar de vuisten van Thijs hadden het laatste woord. Na een kwartier kwam Heikant een eerste keer gevaarlijk opzetten, de kopbal van de vrijstaande Bossijns ging echter een metertje over. De wedstrijd viel even stil, veel inzet maar weinig kansen tot Dufraing op het halfuur met een pegel de bezoekende goalie zwaar op de proef stelde.

Herentals creëerde voor de pauze nog één kans, een mooie driehoek tussen De Swert, Van Genechten en Verbert eindigde in de armen van Thijs. Op slag van rust, wanneer niemand het meer verwachtte, sloeg Heikant genadeloos toe wanneer een snelle uitbraak door Van Hove netjes werd afgerond. Een donderslag bij heldere hemel leek het maar Heikant ging wel rusten met een 0-1 voorsprong.

VC Herentals stroopt na de koffie de mouwen en wint voor 500 supporters
Herentals was vastberaden om snel langszij te komen en kreeg die kans ook via Van Genechten maar zijn poging ging een metertje naast de kruising. Heikant leek zich steviger in de wedstrijd te knokken, of was het concentratieverlies van de thuisploeg, maar na een hoekschop werd door de bezoekers tot 2x toe voor een strafschop geclaimd.

Herentals stroopte de mouwen toch op en een voorzet van Wouters verdween achter de bezoekende goalie in doel, 1-1 en meteen was alles te herdoen. Heikant was niet onder de indruk en na dom balverlies op het middenveld had Van Hove dé kans om Heikant al snel op voorsprong te brengen maar gelukkig voor Herentals stond zijn vizier ditmaal niet goed afgesteld.

De wedstrijd ging in deze fase goed heen en weer want nauwelijks een minuut later stond Luyckx aan het kanon na goed voorbereidend werk van Verbert maar Lars besloot hoog over. Toch werden de kansen gaandeweg kleiner vermits beide ploegen soms iets te overhaast waren om hun aanvallers in een goede stelling te brengen.

Een afstandschot van Slechten werd licht afgeweken waardoor Thijs de bal nog net in hoekschop kon deviëren. Iedereen leek zich te moeten verzoenen met een gelijkspel tot Luycxk in de slotminuut de bal magistraal tegen de netten trapte. Een doelpunt uit het boekje en met erg grote waarde. Door die late treffer kon Heikant niets meer dan een ongevaarlijke hoekschop afdwingen waardoor Herentals de partij met 2-1 afsloot.

VCH wint dus de topper van Heikant met 2-1 en neemt op die manier toch een klein beetje revanche voor de gebeurtenissen uit de heenwedstrijd. Nog belangrijker is dat rood-wit na het gelijke spel van Branddonk alles opnieuw in eigen handen heeft.

Volgende week volgt er een welverdiend weekje rust waar de batterijen opnieuw wat kunnen opgeladen worden. Branddonk speelt dan zijn inhaalwedstrijd op het veld van Oevel.

VCH speelde met: De Booij Niel; Wouters Thomas; De Swert Birger; Luyckx Lars; Schuerwegen Joris; Verbert Jonas; Heylen Gerd; Van Genechten Steven; Van De Weyer Dries; Van Peer Nick; Dufraing Kevin.
Bank: Soentjens Kristof; Van Doninck Jelle; Slechten Jochen; Van Grieken Marc.
Vervangingen: 58e Slechten Jochen voor De Swert Birger; 90e Van Doninck Jelle voor Van Genechten Steven.

Gele kaarten: Van Peer Nick (1e); Wouters Thomas (3e); Heylen Gerd (2e).

Doelpunten: 44e Van Hove Arno 0 – 1 ; 52e Wouters Thomas 1 – 1 ; 89e Lucykx Lars 2 – 1.

Verslag Kurt & Wendy Van Leemput / VC / Nnieuws.