VC Herentals kwam 1-0 voor. De bezoekers zetten meer druk en kwamen op voorsprong, 1-2. Tot de eindfase was het nagelbijten voor rood-wit. Een penalty werd knap omgezet, 2-2. VC pakt een kostbaar punt op weg naar het behoud.

De thuisploeg nam de wedstrijd meteen in handen en dat leverde op het kwartier een voorsprong op wanneer Van Bouwel een voorzet van Baert in doel devieert, 1-0.

De bezoekers reageerden fel en Herentals bezondigde zich aan concentratieverlies  waardoor eerst Belhaj en nadien Ben Omar op twee minuten tijd de 1-0 ombogen naar 2-1.

Net voor rust verloren de bezoekers Develer met een zware knieblessure.
De tweede helft verliep vrij evenwichtig, maar in het laatste kwartier zette Herentals een alles-of-niets offensief op.  Bruynseels lobte doelman Schaerlaecken maar zijn bal stierf tegen de deklat. Bij de herneming mikte hij nipt naast.

In de 90e minuut werd Van Peer van zijn sokken gelopen: strafschop, omgezet door Slechten.   Eén minuut later riep Mariekerke om een penalty maar daar ging de scheids niet op in.

Scheidsrechter:Guy Valckx
Toeschouwers:250
Wissels: 44 Van Gool voor Develer - 65 Slechten voor Wouters - 67 Blommaerts voor Oubliagli - 73 Bruynseels voor Van Bouwel - 88 Van Breuseghem voor El Harchi
Doelpunten:15' Van Bouwel 1-0 - 25' Belhaj 1-1 - 26' Ben Omar 1-2 - 90' Slechten 2-2 (penalty)
Gele kaarten: Tolenaers - Belhaj - Da Silva - Van de Weyer.

Jos Flamand / N.

Extra verslag Kurt & Wendy Van Leemput / N.

VC Herentals was vorig weekend vrij en had dus extra tijd om de batterijen nog eens helemaal op te laden om het laatste competitieluik aan te vangen.  Met Mariekerke kwam er één van de sterkere ploegen uit de reeks op bezoek.

Trainer Beyens kon, op Dufraing na, rekenen op zijn volledige elftal.  Bij de bezoekers werd vorige week na de recente 0 op 6 nog een trainerswissel doorgevoerd, uitkijken dus voor een gemotiveerde tegenstander.

In een aangenaam lentezonnetje duurde de studieronde een kwartiertje.  De eerste echte kans werd meteen ook een doelpunt wanneer Van Bouwel de 1-0 tegen de netten kopte.  Niet veel later verstuurde Van Der Schraelen een schitterende crosspass richting De Swert maar Birger mikte in één tijd op de bezoekende goalie.

Halfweg de eerste helft een eerste kansje voor de bezoekers via El Harchi die in de grijparmen van Olieslagers besloot.  Twee minuten later hing de gelijkmaker wel tegen de touwen wanneer duur balverlies op het middenveld genadeloos werd afgestraft met een mooie plaatsbal van Belhaj.  Amper bekomen van de opdoffer kreeg VCH er een nieuwe te verwerken.

Een minuut na de gelijkmaker klom Mariekerke reeds op voorsprong na alweer slecht uitverdedigen, Ben Omar maakte er 1-2 van.   Herentals kon in het slotkwartier van de eerste helft geen echte vuist meer maken en moest de bezoekers nog twee kansen toestaan.  Eerst kopte Belhaj recht op Olieslagers en even later schoot Develer rakelings naast.  Develer moest nadien wel met een blessure vervangen worden.

Kostbaar punt voor VC
De ingevallen Van Gool liet de eerste kans in de tweede helft optekenen maar zijn poging ging meer dan een meter over doel.  De thuisploeg knokte zich meer en meer in de wedstrijd en probeerde met een hogere pressing Mariekerke onder druk te zetten.

Een kopbal van Van Peer na een hoekschop van Baeten was een eerste verwittiging.  Met nog een kwartier te spelen kreeg rood-wit een unieke kans op de gelijkmaker.  Bruynseels werd schitterend afgezonderd voor Schaerlaecken maar stifte de bal op de deklat terwijl hij ook in de herneming kon scoren ook deze poging kende geen succes.

Iedereen leek zich te berusten in een nederlaag maar de thuisploeg weigerde om het hoofd te buigen.  In een alles of niets slotoffensief werd Van Peer in de zestienmeter aangelopen en scheidsrechter Valckx was duidelijk, strafschop.  Slechten trapte de elfmeter feilloos binnen en bracht rood-wit in de slotminuut opnieuw op gelijke hoogte.

Aan de overzijde claimde ook Mariekerke een strafschop maar gelukkig doorzag de scheidsrechter het “duiken” van de  bezoekende spits.

De 2-2 uitslag mag gerust een correcte eindstand genoemd worden.  Mariekerke beschikt over enkele technisch zeer sterke spelers maar Herentals zette daar in het eerste kwartier en het laatste halfuur van de wedstrijd een sterk collectief tegenover.  Enkel de foutjes en het concentratieverlies bij de tegendoelpunten moeten de rood-witten trachten te vermijden.

Volgende week wacht een nieuwe thuiswedstrijd tegen het zo goed als veroordeelde Gooreind dat de competitie uitspeelt met juniors.  Van onderschatting mag echter geen sprake zijn, maar met minder dan drie punten kunnen we echter ook niet tevreden zijn.

VCH speelde met:  Olieslagers Steven;  De Swert Birger;  Van Doninck Jelle; Wouters Thomas; Mariën Robin;  Baert Robin; Van Bouwel Ken; Van Der Schraelen Thomas; Baeten Steffe; Van De Weyer Dries;  Van Peer Nick.
Bank:  Dams Pieter; Slechten Jochen; Bruynseels Miguel; Van Grieken Marc.
Vervangingen:  65e  Slechten Jochen voor Wouters Thomas;  75e  Bruynseels Miguel voor Van Bouwel Ken ;  82e  Van Grieken Marc voor Baeten Steffe.
Kaarten:  Van De Weyer Dries  (1e)
Doelpunten:  15e  Van Bouwel Ken  1 – 0 ;  25e  Belhaj Abdel  1 – 1 ;  26e  Ben Omar Nouredoiwe  1 – 2 ; 90e  Slechten Jochen  (pen.)  2 - 2.