Nick Schippers, in een vorig voetballeven nog doelman bij zowel Beerschot/Wilrijk als KFC Herentals, mocht de aftrap van deze topper geven. De wedstrijd werd bijgewoond door 2.700 toeschouwers.

VC Herentals en Beerschot/Wilrijk hielden mekaar in de eerste helft prima in evenwicht. Bij Herentals ontbrak spelmaker Van Leerdam door ziekte. De thuisploeg startte zenuwachtig maar kwam na 20' toch beter in zijn spel. Sam Vlaeymans kreeg zelfs de beste kans maar de bezoekende doelman redde. Net voor de rust besloot bezoeker Nijs te zwak op doelman Olieslagers.

Direct na de rust scoorde topschutter Van de Kerkhof knap de 1-0. Beerschot/Wirlijk reageerde zenuwachtig, schoot een vrijschop op de paal. Een tweede vrijschop werd knap door Olieslagers in hoekschop geduwd. Beerschot/Wilrijk drukte en werd voor die inspanning beloond. Rudolph Daal scoorde tweemaal uit vrijstaande positie: 1-2. Voor de bezoekende aanhang reden om wat relletjes te schoppen.

De scheidsrechter legde de wedstrijd 7' minuten stil.  Na de hervatting was er te weinig tijd voor de thuisploeg om nog gelijk te maken.

Straks: meer foto's!