De clubs uit eerste provinciale hebben al een drietal vergaderingen achter de rug met de verantwoordelijken van de provinciale afdelingen van de Belgische Voetbalbond en de voetbalcel van de federale politie.

Doel is om de koms van de supporters van fusieclub KFCO Beerschot/Wilrijk in goede banen te leiden. De onrust rond de eventuele komst van deze fusieclub boezemt VC Herentals geen angst in. VC Herentals ontvangt Beerschot/Wilrijk pas op de 25e speeldag. Toch werden de voorbije weken al voldoende veiligheidsmaatregelen getroffen. Na inspectie van de brandweer weet de club waar ze bijkomende brandblusapparaten moet hangen, waar en hoe de nooduitgangen beter moeten gemarkeerd worden.

De provinciale cel van de voetbalbond stelde voor dat clubs voor hun thuiswedstrijd tegen Beerschot/Wilrijk tickets op voorhand verkopen. Verder wordt ook de verkoop van drank- en hamburgers/hotdog gereglementeerd.

De verantwoordelijken van de clubs willen vooral het voetbal en het sportieve aspect van de wedstrijd centraal stellen. Want wie wil er nu geen vol stadion?