VC Herentals heeft een nieuwe voorzitter: Dirk Dierckx (HIS). 'Onze jeugd is de levensader van de club', zegt de nieuwe VC-president.  'Hoofddoel is vanaf vandaag een transparante communicatie te ontwikkelen naar de spelers, bestuur, de ouders, de vrijwilligers, de sponsors en de supporters toe.'

Totaal nieuwe wind op St.-Janneke

'We gaan een totaal nieuwe wind op St.-Janneke laten waaien, waarbij iedereen belangrijk is in onze organisatie. 

VC Herentals heeft nu ook een samenwerking met ASV Geel ondertekend voor de jeugdwerking met onze ervaren en gediplomeerde Steven Van Vlasselaer, die ook functioneert als ombudsman in de organisatie.

Jan Deckers blijft zorgen voor de pr en de afgewerkte match-info als 'Gerechtigd Correspondent'.  Dirk Vandeneynden is jeugdsecretaris met z'n jarenlange ervaring. Ook Charel Janssens als bestuurslid heeft heel wat nieuwe ideeën. Ex-voorzitter Tony De Busser danken we voor z'n jarenlange inzet.  Hij blijft aan boord als ervaren adviseur op het sportieve vlak.

Het hele VC-team met onze schare toffe vrijwilligers - voor en achter de schermen - dank ik nu al voor hun tomeloze inzet.

Het commerciële aspect (sponsoring, publiciteit, business) blijft Ivan Van Gorp doen. Hij is zeer onderlegd in netwerken en kent de bedrijfswereld.  De succesvolle restaurantdagen gaan we nog uitbreiden. Bedrijven, KMO, handelaars die VC willen steunen, bellen even Ivan Van Gorp ivanvangorp@gmail.com gsm 0472-411262.'

Ivan Van Gorp : 'Op het veld, achter de ballustrade of op de tribunes ontstaan vriendschappen. Voetbal is meer dan louter een sport. 

Toekomstgericht wil ik ook binnen de club de sociale werking versterken en ons richten tot kinderen en jongeren met een beperking, dit moet het draagvlak zijn van VC Herentals : zoveel mogelijk jongeren aan bod laten komen, ongeacht hun achtergrond of mogelijkheden.'

Ambities 2021-2025 : 'Alle kansen voor onze jeugd'

'VC wil een gezonde club worden met een hart voor iederéén, waar iedereen zich thuis voelt', vervolgt voorzitter Dirk Dierckx. 'Alle aandacht gaat naar onze jeugd, die de levensader van de club is en blijft. 

Onze supporters verwennen met mooi voetbal is het hoofddoel.

De coronacrisis is spijtig genoeg nog niet voorbij. Onze supporters zijn uiteraard welkom in onze coronaproof kantines. We volgen allemaal de maatregelen.  De spelers hebben de laatste weken kunnen trainen volgens een uitgewerkt schema.

Meteen promoveren naar 1e provinciale hoeft niet.  Rustig opbouwen en iedereen kansen geven.  Onze ervaren hoofdcoach Frank Braeckmans weet zeker wat spelers kneden is, en hen een goed gevoel geven in een dynamische club', besluit Dierckx.

Openingsmatch competitie 2e Provinciale B : zondag 13 september aftrap om 15u : VC - Herentals vs. KSK Weelde.

Op zaterdag 5 september om 18u  speelt VC Herentals vriendschappelijk thuis tegen St.-Lenaarts.

Guy Verellen/ Nnieuws - bekijk de vid in 4K 2160p.