Ook Kaart heeft VC Herentals niets in de weg kunnen leggen. De bezoekers kwamen stug verdedigen maar Jeroen Van de Kerkchof scoorde met het hoofd de 1-0. De thuisploeg kreeg nog mooie kansen maar kon ze niet afmaken. Op een zeldzame tegenaanval scoorde Kaart verrassend tegen: 1-1, meteen de ruststand.

In drie dolle minuten na de rust werd Sam Vlaeymans tweemaal goed voor de bezoekende doelman afgezonderd. Sam miste niet: 2-1 en 3-1. VC Herentals nam wat gas terug en de bezoekers konden ademhalen. Wanneer VC Herentals opnieuw ging drukken scoorde de ingevallen Robbe Dillen toch de 4-1.

Extra verslag Kurt en Wendy Van Leemput / Nnieuws

VC Herentals kon als kersvers periodekampioen dankzij het verlies van De Kempen nog een trapje hoger klimmen in de rangschikking.  Het moest dan wel de volle buit pakken tegen Kaart, een ploeg die de laatste weken vlotjes punten sprokkelt.  Beide elftallen moesten twee basisspelers missen, bij rood-wit ontbraken Van Leerdam (geelgeschorst) en N.Mariën (verekking).

Het eerste gevaar kwam op naam van de bezoekers via een poging van Van Hooydonck dat in het zijnet belandde.  Herentals diende onmiddellijk van antwoord via een vlotte combinatie van Vlaeymans die Caers bediende maar Niels trof van dichtbij de vuisten van de bezoekende goalie.  Ook Baeten kon in de herneming niet scoren.  De wedstrijd leek even stil te vallen maar Herentals joeg het tempo opnieuw de hoogte in.

Van Bouwel legde de bal na een schitterende solo klaar voor Caers maar de controle kon beter waardoor de kans in rook opging.  Minuten later opnieuw de thuisploeg met een loepzuivere assist van Vlaeymans voor Van De Kerckhof maar Van Mirlo was net iets sneller bij de bal.  Een doelpunt hing in de lucht en viel er ook uit wanneer Van De Kerckhof een voorzet van Van Bouwel staalhard tegen de touwen kopte.

Lang duurde de Herentalse vreugde echter niet want na een snelle uitbraak kon Parmentier enkele minuten later de gelijkmaker scoren.   De rest van de eerste helft was het vermelden niet waard waardoor voor beide elftallen alles nog mogelijk was in de tweede helft.

Trainer Beyens bracht aan het begin van de tweede helft vers bloed in de ploeg, Caers bleef in de kleedkamer, Dillen mocht de resterende 45 minuten rondmaken.    Herentals probeerde al vroeg iets te forceren via Van De Kerckhof maar Van Mirlo gaf geen krimp.  Aan de overzijde mikte Van Hooydonck een metertje naast de kooi.  Rood-wit stak een tandje bij en dat resulteerde binnen de minuut in twee treffers.

Eerst kon Vlaeymans een prachtige assist van Van De Kerckhof afrondden en enkele oogwenken later scoorde diezelfde Vlaeymans de 3-1.  Bij de bezoekers ging het licht stilaan uit en Herentals restte enkel de negentig minuten vol te maken.  In de slotminuten resulteerde dat nog in de 4-1 via Dillen die als invaller dus opnieuw zijn goaltje meepikt.

VC Herentals haalt dus opnieuw fors uit en zet nu ook Kaart met 4-1 cijfers opzij.  Wie vreesde voor wat decompressie bij onze ploeg kreeg lik op stuk.  Volgende week wacht een moeilijke verplaatsing naar GR Katelijne maar rood-wit kan dan wel opnieuw rekenen op de diensten van Van Leerdam die terugkeert uit schorsing.

VC Herentals speelde met:  Olieslagers Steven; Thomassen Martijn; Van Doninck Jelle; Vervoort Maarten; De Swert Birger; Vlaeymans Sam; Van Bouwel Ken; Caers Niels; Van Der Schraelen Thomas; Baeten Steffe; Van De Kerckhof Jeroen.  Bank:  Dams Pieter;  Marien Robin; Dillen Robbe; Van Grieken Marc

Vervangingen:  46e  Dillen Robbe voor Caers Niels;  83e  Van Grieken Marc voor Van Bouwel Ken;  84e  Marien Robin voor De Swert Birger

Gele kaarten:  Van Bouwel Ken (2e)

Doelpunten:  25e  Van De Kerckhof Jeroen 1 – 0 ;  28e Parmentier Wim  1 – 1 ; 54e  Vlaeymans Sam  2 – 1 ;  55e  Vlaeymans Sam  3 – 1 ; 89e  Dillen Robbe  4 - 1.

Foto's : Guy Verstraeten / Nnieuws