U bent hier

VC Herentals - Oevel 1-3 : Oevel overtroeft VC (2)

Herentals
27.11.2011 - 09.00u
Door: Herman Gezelle

VC Herentals wilde terug aanknopen met een driepunter nadat het vorige week in Heikant in de slotminuut een unieke kans miste om een gouden zaak te doen in het klassement.

De thuisploeg kon opnieuw rekenen op Wouters die geblesseerd uitviel in de vorige thuismatch tegen Linda.

De eerste kans kwam op rekening van Oevel maar de poging van Roodhooft was te zwak om De Booij in de problemen te brengen. Herentals reageerde via Van Genechten die centraal Verbert vrijspeelde maar Jonas moest net iets te ver uitwijken om de kans in een doelpunt om te zetten.

VC greep Oevel iets steviger bij de keel en Van Genechten schoot de bal rakelings naast de kruising. Even later een snelle uitbraak van VCH waarbij Van Grieken de bal subtiel doortikte naar Slechten maar Jochen krulde de bal te ver naast.

De thuisploeg kwam dan toch op voorsprong al moeten we eerlijk zeggen dat daar wat geluk mee verbonden was. Verbert profiteerde van een al dan niet gegeven vrije trap en legde de bal klaar voor Van Genechten die vrij de 1-0 kon binnentrappen. Veel vragen bij Oevel die enigszins te begrijpen waren. Op het halfuur probeerde Van Genechten het nog eens met een verre lob maar de bal belandde enkele meter over het doel.

Het was opletten bij de snelle omschakeling van Oevel en in minuut 37 mocht iedereen daar getuige van zijn. Een hoekschop van Herentals werd weggewerkt en in een mum van tijd werd Thomas Van Hemelen voor doel in stelling gebracht die ook nog eens beheerst afwerkte en alles was meteen te herdoen.

Na opnieuw een snelle uitbraak van Oevel werd het wederom warm voor de kooi van De Booij, maar Van Brandt kraakte zijn schot compleet. In de slotminuten kwam Herentals dan weer dicht bij een nieuwe treffer via een persoonlijke actie van Verbert die in één vlotte beweging drie verdedigers uitschakelde maar zijn poging werd in extremis nog van de lijn geveegd.

In de tweede helft was het eerste doelgevaar voor rood-wit. Van Der Schraelen zet de pal loepzuiver voor maar Van Genechten kon van kortbij niet afwerken. Even later ging een afstandsschot van Wouters nipt naast maar dat koste hem opnieuw een blessure, waarschijnlijk dezelfde die hij twee weken eerder ook al opliep, geen goed nieuws dus in het opzicht van de wedstrijd tegen Balen.

Herentals verloor de greep op de wedstrijd volledig en het was Oevel die de wet dicteerde. Een doelpunt kon niet uitblijven en wanneer Gorts een hoekschop staalhard binnenkopte was die voorsprong voor de bezoekers een feit. Verbert probeerde het aan de overkant maar doelman Engelen ging gepast tegen de grond. Tien minuten voor affluiten viel dan het figuurlijk doel voor rood-wit.

Dufraing maakte een overbodige overtreding in de 16-meter op Van Hemelen en de daaropvolgende strafschop werd volgens het boekje omgezet. In de slotminuut kreeg Verbert nog een kans op de eerredder en zijn persoonlijk doelsaldo op te krikken wanneer ook Herentals een strafschop kreeg toegewezen.

Jonas miste de 11-meter en stilaan begint de penaltyfobie bij rood-wit toch kwalijke vormen aan te nemen. Wanneer ook Van Genechten nog een totaal overbodige gele kaart pakt in de allerlaatste seconde brengt dat het aantal spelers die op één kaart van een schorsingsdag staan reeds op 5.

Vandaag kan je concluderen dat VC gewoon niet sterk genoeg acteerde om Oevel de drie punten afhandig te maken.

Na de voorsprong stokte de motor en kwam VC niet meer in hun eigen spel. Met de winst van Balen en Branddonk zit de top van het klassement nu volledig bij elkaar, daar waar VC enkele weken geleden nog een klein kloofje had opgebouwd. Met de verplaatsing naar Balen in het achterhoofd is het zeer belangrijk om zo snel mogelijk de hoofden leeg te maken en er opnieuw met volle moed tegenaan te gaan.

Bus naar Balen zondag
Supporters kunnen meerijden met de bus die de supportersclub zal inleggen. Leden van de supportersclub rijden reeds mee voor 3 euro, niet-leden betalen 5 euro. Verzamelen om 17.45u op de parking voor het stadion, de bus vertrekt stipt om 18u. Een consumptie op de bus kost slechts 1 euro.

VC Herentals speelde met: De Booij Niel; Van Doninck Jelle; Wouters Thomas; Luyckx Lars; Slechten Jochen; Verbert Jonas; Van Der Schraelen Thomas; Van Genechten Steven; Van Peer Nick; Dufraing Kevin; Van Grieken Marc.
Bank: Maes Jens; Schuerwegen Joris; Verlinden Lode; Verwimp Stef.

Vervangingen: 57e Verwimp Stef voor Wouters Thomas; 65e Verlinden Lode voor Van Grieken Marc.
Gele kaarten: Van Doninck Jelle; Van Genechten Steven.

Doelpunten: 23e Van Genechten Steven 1 - 0; 37e Van Hemelen Thomas 1 – 1; 70e Gorts Sven 1 – 2 ; 79e Van Hemelen Thomas 1 - 3.

Verslag Kurt & Wendy Van Leemput /VC / Nnieuws.
imageMeer nieuws

'Topzomer in het vooruitzicht in Herentals'

'Topzomer in het vooruitzicht in Herentals'
Herentals 09.07.2020 - 17.48u

Sint-Amandskerk heeft nieuwe wijzers

Sint-Amandskerk heeft nieuwe wijzers
Geel 09.07.2020 - 17.13u

Professor Pierre Van Damme over mondmaskers: "Niet langer wachten met verplichting"

Professor Pierre Van Damme over mondmaskers: "Niet langer wachten met verplichting"
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 09.07.2020 - 13.42u

Organisator Vakantiesalon failliet: "Beurzen hebben dringend nood aan perspectief"

Provincie Antwerpen | Vlaanderen 09.07.2020 - 12.39u

CGG opent nieuwe locatie aan Lierseweg in Herentals

CGG opent nieuwe locatie aan Lierseweg in Herentals
Herentals | Kempen regio | Neteland 09.07.2020 - 11.45u

Vier dagen onderhoudswerken in de Pijlstraat (R18) in Retie

Vier dagen onderhoudswerken in de Pijlstraat (R18) in Retie
Kempen regio | Neteland 09.07.2020 - 11.21u

Wilms investeert meer dan 8 miljoen euro ondanks corona

Wilms investeert meer dan 8 miljoen euro ondanks corona
Kempen regio | Laakdal regio 09.07.2020 - 10.32u

One Shoe voelt zich compleet bij Intracto Group

 One Shoe voelt zich compleet bij Intracto Group
Herentals | Internationaal | Kempen regio 09.07.2020 - 09.28u

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Nieuwtjes schepencollege Herentals
Herentals 09.07.2020 - 07.21u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto